GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
2 Nisan 2023 Pazar 08:42

Çilekte dönüşüm... Emiralem değil Adana!

İzmir’de çilek hasadına az bir süre kala çilek üreticisi Hasan Aydın, çileğin meyvesinde hormon bulunmadığını söyledi. Aydın, "Çileğin hibrit tohumunu Adana’dan getiriyoruz. Artık modern tarım yapıldığı için hormonlu üretim yapılmıyor" dedi.

Diren ÇELİK/ EGEDESONSÖZ- Bahar mevsiminin vazgeçilmez meyvelerinden çilek tezgahlarda yerini aldı. Seralarda yetişen meyve tezgâhlarda kilosu 30 TL’den satılıyor.

Türkiye'nin önemli çilek üretim yerlerinden İzmir'in Menemen ilçesinde, tarlalarda henüz çiçek vermiş olsa da seralarda yoğunluk yaşanıyor.

Menemen Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda Emiralem’de çilek üreticisi olan Hasan Aydın Egedesonsöz’e değerlendirmelerde bulundu.

10 GÜN İÇİNDE HASAT BAŞLAR
Çilek üreticisi Aydın, Emiralem’de 10 dönümde üretim yaptığını kaydederek, “Çilek tarlalarda henüz çiçek verdi. Seralarda ise üretim yoğun bir şekilde sürüyor. Geçtiğimiz günlerde soğuklar yeniden geldi ancak don vurmadı. Ilıman hava koşulları devam ederse 10 gün içerisinde hasadımız başlayacak. Çileğin hibrit tohumunu Adana’dan getiriyoruz. Artık modern tarım yapıldığı için hormonlu üretim yapılmıyor. İzmir’e çilek daha çok Mersin’den geliyor. Hibrit tohum kullanıldığından ilk sene çilekler iri oluyor. İkinci yıla kaldığında ise küçük oluyor. Hormonlu çilek üretmiyoruz. Kendimiz de çok fazla tüketiyoruz” dedi.