GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
15 Ocak 2020 Çarşamba 09:56

Çiğli’ye yeni havalimanı önerisine Başkan Gümrükçü’den destek

Kentin çözülmesi gereken sorunları için üç partinin il başkanlarınca düzenlenen toplantıda gündeme gelen ve Kaklıç’a yapılması önerilen yeni havalimanı için Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’den destek geldi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar tarafından dün yapılan zirvede kentin çözülmesi gereken sorunları ve bekleyen projeleri gündeme gelmişti.

Toplantıda İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar tarafından askeriyeye ait olan Kaklıç havalimanının sivil havalimanı olarak hizmet vermesi ve ikinci havalimanı olması için öneri getirildi.

Kaklıç Havalimanı’na ev sahipliği yapan Çiğli’nin belediye başkanı Utku Gümrükçü ise il başkanlarına teşekkür etti. Gümrükçü yaptığı açıklamada “İzmir’in yeni bir havalimanına ihtiyacı gün geçtikçe artıyor. Geçmişte olduğu gibi Kaklıç havalimanının sivil uçuşlar için kullanılması tüm Bakırçay bölgesinin talebidir. Konuyu gündeme getiren İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ve sahiplenen CHP İl Başkanı Deniz Yücel ile AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli başkanlarımıza teşekkürler” dedi.