GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
18 Şubat 2020 Salı 18:14

Çiğli’ye tramvay müjdesi!

Başkan Soyer sosyal medyadan yaptığı açıklamayla Çiğli’ye müjdeyi verdi ve Çiğli Tramvayı projesinin bakanlıktan onay aldığını duyurdu.

EGEDESONSÖZ-  Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Çiğli’ye Tramvay projesinin önünde hiçbir engel kalmadığının haberini İzmirlilerle paylaştı.

Soyer, resmi sosyal medya hesabından, projenin Ulaştırma Bakanlığı'ndan onay aldığını duyurdu

"İzmir ve Çiğli için müjdeli haber geldi. Çiğli tramvayı projemiz Ulaştırma Bakanlığı tarafından onaylandı. Başta Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahi Turhan ve projeyi bakanlık nezdinde takip eden İzmir milletvekili Hamza Dağ'a müteşekkirim"

HAMZA DAĞ'DAN SOYER'E CEVAP: NE DEMEK BİZ TEŞEKKÜR EDERİZ

Başkan Soyer'in ifadelerine karşılık AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ da bir mesaj paylaştı. 

AK Partili Dağ, "Ne demek, nazik tavrınız için biz teşekkür ederiz. Tunç Soyer,  Buca Metrosu için onay geldiğinde "Şimdi sıra Çiğli Tramvayı'nda" demiştik. Çiğli Tramvayı da onaylandı. Balıkçı Barınağı için çalışmalarımıza devam ediyoruz." mesajı ile  Soyer'e yanıt verdi.

Öte yandan 29 Kasım 2019 tarihinde Ankara'ya giderek bakanlık tabelası önünde "o tramvay Çiğli'ye gelecek" mesajı paylaşan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü de gelişme üzerine teşekkür etti. Gümrükçü, "Proje bakanlık tarafından onaylandı. Şimdi tramvay Cumhurbaşkanının onayına doğru hızla ilerliyor. Emeği geçen herkese teşekkürler" ifadelerini kullandı.