GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
9 Haziran 2016 Perşembe 06:57

Çiğli'nin camilerinde Ramazan temizliği

Çiğli’deki tüm cami ve cem evlerini düzenli aralıklarla temizleyen Çiğli Belediyesi ekipleri, Ramazan ayı nedeniyle cami temizliği periyodunu hızlandırdı. Temizlik ekipleri camileri dip bucak temizliyor.

İlçede bulunan 30 cami ve 3 cemevinde düzenli periyotlarla temizleyen Çiğli Belediyesi temizlik ekipleri, Ramazan ayı nedeniyle çalışmaları yoğunlaştırdı.  Vatandaşlar Ramazan ayında yoğun olarak geldiği camilerde daha temiz bir ortamda ibadetlerini yapma imkanına kavuştu.  Ekipler camilerin avizelerini, mihrap ve minberini belediyeden sağlanan temizlik malzeme ve araç gereçleriyle pırıl pırıl yapıyorlar. Ayrıca caminin halılarını süpürüp, pencerelerini siliyorlar.  Yapılan temizlikten hem cami cemaati hem de cami imamları memnuniyetlerini dile getiriyorlar.

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan da zaman zaman ekiplerle beraber camileri ziyaret edip, çalışmaları inceliyor. Camilerin temiz olmasının önemine değinen Başkan Hasan Arslan, “Çiğli’de bulunan tüm cami ve cem evlerini düzenli olarak temizliyoruz. Ekiplerimiz ibadethanelerimizi pırıl pırıl yapıyor. Cemaat de çok memnun ve bize teşekkürlerini iletiyorlar.  Biz de Ramazan ayı nedeniyle temizlik ekibi sayısını artırdık ve camilerimize yoğunlaştık” diye konuştu.