GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
15 Ekim 2020 Perşembe 20:21

Çiğli'nin 2021 bütçesi meclisten geçti

Çiğli Belediyesi Ekim ayı dördüncü oturumu Başkan Utku Gümrükçü yönetiminde toplandı. Meclis toplantısında Çiğli Belediyesi'nin 2021 yılı bütçesi oylandı.

EGEDESONSÖZ- Çiğli Belediyesi Ekim ayı dördüncü birleşimi Başkan Utku Gümrükçü’nün yönetiminde gerçekleşti. Meclisin gündemini 2021 yılı mali İdare Performans Programı ve Bütçesi oluşturdu.

Çiğli Belediyesi’nin 2021 yılı bütçesi 386 milyon olarak belirlendi.  2021 yılı bütçesi de meclisten oy çokluğu ile geçti.

Başkan Gümrükçü toplantının sonunda hem CHP hem de AK Parti Grubuna teşekkür etti. Gümrükçü, “CHP İlçe Başkanı Mert Özcan ile AK Parti İlçe Başkanı Sedat Karatekin’e  bugün burada oldukları için teşekkür ederim. Tüm konuşan arkadaşlarımın Çiğli’nin faydasına olan her şey de fikir birliğindeler ve bu mecliste barış, huzur içinde çalışmaktan dolayı çok ama çok mutluyum. Çiğli’nin bir kentleşeme ve kentlileşme problemi olduğunu hepiniz söylediniz. Bu birliktelik bu sorunları da çözme iradesini de ortaya koyacaktır" dedi.


Başkan Gümrükçü konuşmasının devamında, "Bizim iki ana eksenimiz var. Biri tasarruf diğeri de verimlilik bu anlamda dijitalleşeme, çağa ayak uydurma, şeffaflık bunlar bizim için çok önemli. Şeffaf bir yönetim sergilediğimizi düşünüyorum. 1-2 ay içinde şirketlerle ilgili de size bir rapor getirebiliriz. Sayıştay zaten bizi denetliyor. Bizim de hesap veremeyecek hiçbir şeyimiz yok. 2021 yılındaki bütçe ile yapacağımız çalışmaları tek tek müdürlük bazında sizlere aktarılmasını istiyorum. Böyle bir çalışma yapacağız. Müdürlüklerimiz size tek tek faaliyetleri aktaracaklar. Kültür Müdürlüğü Bütçesi’ndeki mal  alımı ÇİBEM’e alına  ders kitaplarından kaynaklanıyor. İmar Müdürlüğü Bütçesi2nde bulunan kalem yapmamız zorunlu olan bir ihaleden kaynaklı. Şeffaflığın gereği olarak size tek tek nereye ne harcanacak size bunlar anlatılacak. Özel Kalem Müdürlüğü bütçesindeki rakamsal artış yüzde 2. Bunun nedeni de Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ndeki Basını kaldırıp Özel Kaleme dahil ettik. O nedenle bütçe arttı. Ancak daha fazla olması gereken bütçeyi neredeyse geçen yıl ile aynı tuttuk. 2021 yılında Esentepe’deki imar sorununu çözüyoruz. Dağ Mahallesi’nde Kentsel dönüşüm sorunu hal olacak. Çiğli2nin denizle buluşması için millet bahçesi projesine tamam dedik. Kıyı çalışmalarında imara kapalıydı bunlar için de çalışıyoruz. Millet Bahçesi ile beraber ikinci denize ulaşma noktası olacak. Size bir de sürprizim olacak ve bir noktadan daha denizle buluşacağız. Belediye gelirlerinde pandemi döneminde düşüş var. 2 ay  boyunca devlet belediyelerden yaptığı yüzde 40’lık kesinti yapmadı. Bizim de  sizden ricamız yine bu kesinti yapılmasın. Belediye şirketlerinin borçları 10 yıla 15 yıla yayılsın. Bizim dezenfektan, temizlik kolisi gibi giderimiz yoktu ama oldu. Bütçe gelirimizi arttıra ve borçlarımızı ödediğimizi kesin hesap görüşmelerinde göreceğiz. Yedek parçada, kırtasiyede, toplu alımları açık ihale ile yarak tasarrufumuzu arttıracağız. Bu bütçe hizmet  ve yatırım bütçesidir. Çiğli için 2021 yılı kayıp değil, daha da kazandığı bir yıl olacak" ifadelerini kullandı.