GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
3 Aralık 2019 Salı 14:30

Çiğli meclisinde AK Parti’den logo çıkışı: Meclisi yok saymaktır!

Belediye yönetimi hazırlanan 3 taslak ve mevcut logoyu oylamaya açarken mecliste AK Parti’den tepki geldi. Grup Başkan Vekili Boztepe, “Maalesef bu logonun çalışmalarını basından öğrendik. Bir logo çalışması olduğu zaman meclise bilgi verilir. Bu konuda üzüntü duyduk. Bu, meclisi yok saymaktır” dedi.

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ- Çiğli Belediyesi’nin Aralık ayı olağan meclis toplantısı Başkan Vekili Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Ali Rıza Koçer idaresinde gerçekleşti.

AK Partili Boztepe ayrıca Aralık ayı içinde yaşanacak olan Dünya Kadın Hakları Günü, Dünya İnsan Hakları Günü ve Mevlana Haftası için açıklamalarda bulundu

BU MECLİSİ YOK SAYMAKTIR!
Belediyenin logosunun değiştirilecek olması toplantıda masaya yatırıldı. Mevcut logo ile birlikte 3 tasarımın birlikte oylanması gündeme gelirken AK Parti Grup Başkan Vekili Hüsnü Boztepe, “Maalesef bu logonun çalışmalarını basından öğrendik. Bir arkadaşla karşılaştım, ‘belediyenin logosu değişmiş’ dedi. ‘Yok öyle bir şey’ dedim. Bir logo çalışması olduğu zaman meclise bilgi verilir. Bu konuda üzüntü duyduk. Komisyonlara gelecek ama çalışması daha önceden de yapılmalıydı. Bu bir yanlıştır. Bu tip çalışmalar olduğu zaman meclisi lütfen bilgilendiriniz. Bu, meclisi yok saymaktır. Daha önce de söylemiştim; bütçe kitapçığı burada onaylanmadan bütçenin aslını buraya getirdiler. Bu, bu meclisi yok saymaktır. Bu da çok acıdır. Bunun bir daha yaşanmamasını diliyorum” dedi.

Oturumu yöneten Koçer, “Aslında öyle değil. Logo tasarımıyla ilgili biz grupta görüştük. Bu bir jüri tarafından planlandı, hazırlanıyor. Belediye yönetimi olarak logo çalışması yaptık. Bu logo henüz kesinleşmedi. Bunun kararını meclis verecek. Meclisten gizli, saklı yaptığımız bir şey yok” cevabını verdi.

AK PARTİLİ BOZTEPE’DEN SPARTAKÜS ÇIKIŞI!
AK Partili Boztepe ayrıca Aralık ayı içinde yaşanacak olan Dünya Kadın Hakları Günü, Dünya İnsan Hakları Günü ve Mevlana Haftası için açıklamalarda bulundu. Boztepe, “Devletler önceden baskıya dayanan bir anlayışla yönetilirdi. Bu anlayışa son vermek amacıyla 1215’te İngiltere kralının kabul ettiği Magna Carta insan haklarının ilk yazılı belgesi sayılır. Bir diğer önemli bildiri de Amerika’daki bağımsızlık bildirisidir. Özgürlük, eşitlik ve kardeşlik kavramlar 1789’da gerçekleşen devrimden sonra yayılan insan hakları bildirgesi vardır. Bence dünyanın ilk başkaldırısını Spartaküs yapmıştır. ‘Köleliğe hayır’ demiştir. Peygamberimizin Veda Hutbesi de beni çok etkilemiştir. İnsan hakları konusunda ilk evrensel bildirge sayılabilir” ifadelerini kullandı.