GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
7 Şubat 2024 Çarşamba 19:04

Çiğli Meclisi’nde oy birliğiyle krediye ret!

Çiğli Belediye Meclisi Şubat ayı ikinci oturumu meclis salonunda gerçekleştirildi. Meclis, belediye hizmetlerinin yerine getirilmesi için  kredi çekilip çekilmemesi maddesini görüştü. Üyeler çekilmemesi yönünde karar verdi.

Diren ÇELİK/ EGEDESONSÖZ- Çiğli Belediye Meclisi Şubat ayı ikinci oturumu Başkan Vekili Hüseyin Çetin’in idaresinde gerçekleştirildi. Toplantıda, komisyonlardan gelen raporlar görüşüldü.Mecliste ana gündem maddesi ihtiyaç duyulan kredinin çekilip çekilmemesi oldu. Meclis üyeleri kredi çekilmemesi yönünde karar verdi. 

ÇETİN:YENİ DÖNEME SİRAYET EDİYOR
Başkan Vekili Hüseyin Çetin, yaptığı açıklamada Başkan Selim Utku Gümrükçü’nün yeni döneme sirayet edecek bir kredi çekilmesini doğru bulmadığını ifade ederek, “ Yeni döneme sirayet edecek bir kredi.Bunun kararını yeni döneme bıraktı ve o nedenle oy birliği ile kredi çekilmemesine meclis olarak karar verdik” ifadelerini kullandı. 

BOZTEPE: BU PARAYI KİMSE EVİNE GÖTÜRMÜYOR
Kredi ile ilgili olarak konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Hüsnü Boztepe,  “Bu para ocak ayında Türkiye’deki tüm belediyelerde alınır. Beni bunun için birkaç kişi de aradı ve ben şunu söyledim, “Bu yetki ocak ayında alınır ve ihtiyaç olduğunda kullanılır.  AK Partili, MHP’li, CHP’li olsun her belediye bu kararı ocak ayında alır. Utku Başkanın bu düşüncesine biz de saygı duyuyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’ne de bu kararları için teşekkür ediyoruz. Ancak şu bilinmeli ki bu parayı kimse evine götürmüyor, yarın da hemen kredi çekilmiyor” dedi.



İLGİLİ MÜDÜRLER MECLİSE KATILMIYOR
Dilek ve temenniler kısmında konuşan  AK Parti Başkanvekili Hüsnü Boztepe müdürlerin meclis toplantılarında yer alması gerektiğini ifade ederek, “Görev süremiz bitmek üzere ama burada ilgili bir müdürümüz bile yok.  Burada hiç olmazsa herhangi bir bilgi verirdi. Bu kente yakışmıyor. Hiç olmazsa buradaki konuları kendilerine sorardık. Kaç kere söyledik. Bu insanlar buradan maaş alıyor. Üzüntü duyuyorum. Burada saygısızlık bize değil. İktidar olan sizedir. Size ve imar müdürüne çok teşekkür ederim ancak diğer müdürler hiçbir şekilde gelmiyor” diye konuştu.

İKİ ŞİRKETE SERMAYE ARTIRIMI
Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün belediyece, 5393 sayılı Belediye Kanunun 18’nci maddesinin i bendine istinaden , Pelikan Organizasyon Gıda İmar ve İnşaat Sanayi Teknik Hizmetler Sermayesi’nin 2 milyon TL artırılması oy birliği ile meclisten geçti. Çiğli Gıda İnşaat Turizm Ltd. Şti.’nin sermayesi ise 6 milyon TL artırılması ise yine oy birliği ile meclisten geçti.