GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
26 Temmuz 2021 Pazartesi 18:42

Çiğli Meclisi'nde olağanüstü toplantı: Kritik planlar için ne karar çıktı?

Temmuz ayında Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'nün çağrısı üzerine olağanüstü bir araya gelen Çiğli Belediye Meclisi'nin gündeminde 'Mevcut Durumu Korunacak alan' yani 'K' alanları yer aldı. Tüm meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edilen K alanlarının belirlenmesi çalışmalarında konuşan Başkan Gümrükçü, "Çiğli'nin geniş bir bölümünü K sınırları içine alarak Çiğli'de de kentsel dönüşümün başlaması için bir çalışma yürütüyoruz" ifadelerini kullandı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Çiğli Belediyesi Temmuz ayı olağanüstü Meclis oturumunu gerçekleştirdi. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'nün idaresinde gerçekleştirilen toplantıya ise Çiğli Belediyesi Meclisi Toplantı salonu ev sahipliği yaptı.

Meclis'in gündeminde ise İzmir'de 30 Ekim günü yaşanan ve 117 vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan 6,9 şiddetindeki deprem sonrası kentsel dönüşüm çalışmalarında depremden etkilenen vatandaşların konutlarını yenileme sürecinde mağdur olmaması için İzmir Büyükşehir Belediyesi ilçe belediyelere 'Mevcut Durumu Korunacak alan' yani 'K' alanlarını belirleme talimatı yer aldı.

ÇİĞLİ MECLİSİ'NDEN KRİTİK HAMLE
Yaşanan gelişmeler sonrası ise Çiğli Belediyesi de K planlarının hazırlanaması için düğmeye bastı. Temmuz ayı olağanüstü meclis oturumu gerçekleştiren Belediye Meclisi, Meclis üyelerinin oy birliği kararı ile K planları hazırlanması için çalışmalara başlanmasına karar verdi.

İlgili gündem maddesinin görüşülmesi sırasında konuşan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü,"İBB, bakanlık STK'lar ortak çalışma yaptı. Deprem sonrasında kentsel dönüşümün önünü açabilmek, hak kayıplarının öne geçebilmek. Kooperatiflerden kaynaklı alınan imar kayıpların önüne geçebilmek için bir çalışma yaptık ve ilçe belediyelerine süre verdi. Bizde bu süreçte Çiğlinin geniş bir bölümünü K sınırları içine alarak çiğlide de kentsel dönüşümün başlaması için bir çalışma yürütüyoruz" dedi.

YIL SONUNA KADAR TAMAMLAYACAĞIZ
1999 yılı öncesi yapılan yapılara da dikkat çeken Gümrükçü, "Umarım kısa sürede yapı stokunun geliştirilmesi için bir çalışma yürütüyoruz. Çiğli'de 30 binin üzerinde yapı var. 1999 öncesi yapılan yapıların teknik güvenirliği 1999 sonrası yapılara göre daha düşük. Bunların projelendirilmesi için dijital arşiv çalışması başlattık. bunda yüzde 20'lere geldik. Yıl sonuna kadar bitirmeyi planlıyoruz. Bunun yanında Bayraklı'da yapıldığı gibi teknik grupların oluşturulması gibi çalışmalarda yapacağız. Bu çalışmaları yıl sonuna kadar bitirmeyi planlıyoruz. Vatandaşların hak kayıplarının önüne geçilmesi için sizlerin de katkı koyduğu için teşekkür ediyorum."