GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Nisan 2016 Çarşamba 16:39

Çiğli Meclisi'nde 'Kılıçdaroğlu' kavgası: Üyeler birbirine girdi!

Çiğli Belediye Meclisi Nisan ayı ikinci oturumunda Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na sözlediği sözler ve bu sözlere tepki gösteren AK Partili Üye Gören'in ifadeleri kavga çıkardı. CHP ve AK Partili üyeler birbirlerine tekme tokat saldırdı.

Onur DENİZ / EGEDESONSÖZ – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkında söylediği ve ülke gündemine damga vuran sözler Çiğli Belediye Meclisi’ni karıştırdı. Nisan ayı ikinci oturumunda CHP’li ve AK Partili üyeler tekme tokat birbirlerine girdi!

Meclis gündemi öncesi konuşan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Kılıçdaroğlu’nun sözlerine sosyal medya hesabından 'Adi yaratık' ifadesiyle tepki gösteren AK Partili Meclis Üyesi Fuat Çankaya'yı kınadı.

Arslan, “Meclis üyesi arkadaşlarımız tarafından şanssız açıklamalar yapılıyor. Çiğli küçük bir yer... Herkesin dikkat etmemiz gerekiyor. Herkes birbirini tanıyor. Bir arkadaşımızın Genel Başkanımıza hakarete benzer yakıştırmalar yapmıştır. Bu yakıştırmalar hiç hoş değil. CHP Genel Başkanına laf eden arkadaşımızı kınıyorum” dedi.

Arslan’ın isim vermeden yaptığı konuşmanın ardından AK Partili Yeter Gören söz aldı. Gören’in “Yaptığım açıklamaların arkasındayım” demesi üzerine salon birden karıştı.

AK Partili üyeler ile CHP’li üyeler arasında başlayan sözlü tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Üyeler tekme-tokat birbirine girdi.

AK Partili Atila Atlı ve Nedim Aslan ile CHP’li Hüseyin Gündüz ve Tekin Sönmez arasında sert tartışma yaşandı. Başkan Hasan Arslan’ın kavga yatıştırmak için müdahalesi tansiyonu düşürmeye yetmedi.



Kavga sırasında salon dışarısında “Halkın umudu Kılıçdaroğlu” sloganları atıldı.

AKSU YARALANDI
Oturumda yaşanan arbede sırasında eski rekortmen atlet CHP’li Meclis Üyesi Semra Aksuayağından yara aldı. Salon dışına alına Aksu’ya sağlık ekipleri müdahale etti.

BÜTÜN PROJELER BAKANLIKLARDA!
Kavga sonrası taraflar sakinleştikten sonra meclis gündemine geçildi. 2015 yılına ait faaliyet raporu görüşülürken, Başkan Arslan koltuğunu Şeref Bektaş’a bıraktı.

AK Parti Grubu’nun Çiğli’de hayata geçirilmeyen projeleri sormaları üzerine Başkan Arslan söz aldı.

Aslan, “Bütün projelerimiz bakanlıklarda duruyor. Bakanlıklarda duran projeleri göndersinler. Kıyı bölgesi, Sasalı bölgesindeki çalışmaların hepsi bakanlıklarda… Biz çalışmalarımızı yapıyoruz. Biz üzerimize düşen her şeyi zamanında yapıyoruz. Yeni projelerimiz var. Onları da 2019’a gelmeden tamamlayacağız. Revizyon imar planı çalışmaları tamamlandığında Çiğli farklı bir yerde olacak. Bizim çalışmalarımızı görmemek için gözlerin bağlı olması gerekir.  Çiğli bundan sonraki süreçte siz de projeleri sahiplenirseniz daha güzel bir yer olacak... Bize 3 yıl sonra AK Parti ile el ele Çiğli’yi farklı bir yere taşıdı desinler” dedi.

Görüşlerin aktarılmasının ardından faaliyet raporu meclis onayına sunuldu. Rapor, oy çokluğu ile kabul edildi.

ÖZÜR DE TARTIŞMAYA DÖNÜŞTÜ
Meclis gündeminde dilek ve temenniler bölümüne geçildi.

Başkan Arslan konuşmaların öncesinde meclis üyelerine söz vermeden önce sükunet ve sakinlik uyarısında bulundu. 

Toplantıda söz alan CHP’li Tekin Sönmez, meclis başında yaşanan tartışma sırasında AK Partili Atilla Atlı’ya hakaret ettiğini söyleyerek özür diledi. Sönmez’in ardından Atlı ise “Burada hepimiz birbirimizi tanıyoruz. Hepimizin annesi, kız kardeşi var. Burada bana küfür edilmesi ve kafa atılması sonucu sinirlendim. Yaşananlardan dolayı tüm meclisten özür diledi.

Tartışmanın çıkmasında ifadeleri sorun yaratan Yeter Gören tekrar söz alarak, “Bu olaya bir anne olarak baktım. Bunu kim söylerse söylesin ben karşısında dururum. Bu yanlış bir şey” dedi.

Gören’in ifadeleri bir kez daha tartışmalara neden olsa da Başkan Arslan oturumu sonlandırdı.