GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
8 Nisan 2022 Cuma 12:32

Çiğli'den 'Karayalçın' hamlesi!

Eski SHP Genel Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Karayalçın'ın ismini yaşatmak isteyen Çiğli Belediyesi, Balatçık, Yeni Mahalle, Küçük Çiğli Mahallelerinin ortak yolu olan bir sokağın bulvara dönüştürülmesi ve isminin Murat Karayalçın olarak konulması önerisini İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne iletti

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Sosyaldemokrat Halkçı Parti'den 1989 yılında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen ve yine SHP'de Genel Başkanlık görevini yürüten, sonrasında ise Cumhuriyet Halk Partisi'nde birçok görev alan ve 2 kere CHP Genel Başkanlığına aday olan Murat Karayalçın'ın ismini yaşatmak için Çiğli Belediyesi düğmeye basmıştı.

'SOKAK BULVAR OLSUN, İSMİ KARAYALÇIN YAPILSIN…'
Geçtiğimiz haftalarda Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü Ankara'ya ziyaretinde Karayalçın ile bir araya gelirken, Nisan ayı olağan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde ise önemli bir gündem maddesi yer aldı. Balatçık, Yeni Mahalle, Küçük Çiğli Mahallelerinin ortak yolu olan 8780/1 no’lu Sokağın niteliğini değiştirme talebinde bulunan Çiğli Belediyesi, sokağın “Bulvar” olması önerisini Büyükşehir'e iletti. İletilen raporda ayrıca yeni oluşturulacak olan bulvara “Murat Karayalçın” isminin verilmesi talebinde bulunuldu.

Nisan ayı meclisinde gündeme gelecek maddenin ilk olarak komisyonlara gönderilmesi beklenirken, komisyonlarında karar vermesi halinde ilgili sokak ilk olarak bulvar olarak değiştirilecek ve ismi Murat Karayalçın olarak belirlenecek.