GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
7 Ekim 2024 Pazartesi 18:41

Çiğli'de şiddete isyan!

İzmir’de kadınlar, Çiğli'nin Güzeltepe Mahallesi'nde sabah işe giderken beklediği durakta iki yıl önce boşandığı eşi tarafından vurulan Özge Polat için adalet istedi.

Buse AÇIKALIN/EGEDESONSÖZ - Çiğli ilçesi Güzeltepe Mahallesi’nde Özge Polat, bu sabah işe gitmek için durakta beklerken eski eşi Serkan Yıldız tarafından vuruldu. 

Olayın gerçekleştiği yerde kadın örgütleri ve siyasi partilerin kadın temsilcilikleri iel birlikte mahalleliler kadına şiddeti protesto etti. Sık sık "Serkan Yıldız tutuklansın", "Erkek adalet değil gerçek adalet" sloganlarının atıldığı eylem yürüyüş ile devam etti. 

Düzenlenen eyleme Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız da katıldı.

Basın açıklmasında ise şu ifadeler yer aldı: 

" Bu ülkede tacizciler, istismarcılar karakollardan, adliyelerden elini kolunu sallayarak çıkıyorsa, kadınlar ellerinde uzaklaştırma kararları ile sokak ortasında paramparça ediliyorsa, bir ilişkileri ile bir çocuk cinayetinin izlerini elbirliği ile yok ediyorsa, adalet işlemiyorsa bu iktidarın politikaları onlara izin verdiği içindir!

İktidar ve onun gerici ortaklarının 6284 sayılı yasayı hedefe koymaları, İstanbul Sözleşmesi'nden çıkmaları, şiddete karşı etkin koruma ve önleme mekanizmalarını işletmemeleri, infaz kanunu değişiklikleri ile kadına ve çocuğa karşı suç işlemiş faillere çıkardıkları aflar giderek vahşileşen şiddeti besliyor.

Bu ülkenin tüm okullarını, iş yerlerinin, sokaklarının  güvenli hale gelmesi için mücadele etmek zorundayız. Şiddetin her türlüsüne karşı etkin şekilde önleme ve koruma mekanizmalarının işletilmesi, gerçek bir eşitlik ve adalet için harekete geçmek zorundayız.

Tüm emekçileri, öğrenci kulüplerini, kadın derneklerini, sendikaları, okulları, işyerlerini, sokakları suç mahali olmaktan çıkarmak ve güvenle, eşitlik içinde yaşadığımız alanlara dönüştürmek için ses çıkaran, gerçekleşecek eylemlere katılmaya çağırıyoruz. Olduğumuz her alanda eşitlik ve adalet için örgütlenelim, bu karanlığı birliğimizle, mücadelemizle yıkalım!"

ANNE POLAT'IN FERYADI: DEVLET YAVRUMU KORUYAMADI
Eski eşi tarafından silahlı saldırıya uğrayan Özge Polat'ın annesi Süphan Polat, "Devlet koruyamadı, savcı koruyamadı, polisler koruyamadı, ben yavrumu koruyamadım. Devlet Serkan Yıldız'ı serbest bırakmasın."