GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
11 Mart 2016 Cuma 11:50

Çiğli’de organ başığı çağrısı!

Her yıl Mart ayının ikinci haftası kutlanan Dünya Böbrek Günü’nde İzmir Kent Hastanesi Nefroloji ve Böbrek Nakli Uzmanı Doç. Dr. Ebru Sevinç Ok, Çiğli Bölgesi Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nde organ bağışının önemi ve böbrek nakli konusunda bilgilendirme yaptı.

Etkinliğe, Ege Bölgesi Sivas Dernekleri Federasyon Başkanı Zeki Karaoğlu, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Dernek Bakanı Elif Arslan ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.

Organ nakli ve organ bağışının öneminin vurgulandığı etkinliğe katılan Başkan Hasan Arslan, organ bağışı hakkında bilinen yanlışların düzeltilmesi ve organ bağışına dikkatlerin çekilmesi adına yapılan bu tür etkinliklerin önemini vurguladı. Organ bağışı konusundaki bilgilendirmelerin daha sık aralıklarla ve çok daha geniş kitleye yapılması için sorumluluk üstlenebileceklerini belirten Başkan Arslan, bu konuda sivil toplum kuruluşlarının da daha aktif hale gelmesi gerektiğini ifade etti.

Çiğli Kent Hastanesi Nefroloji ve Böbrek Nakli Uzmanı Doç. Dr. Ebru Sevinç Ok organ bağışı hakkında yaptığı bilgilendirmede, organ nakli ve organ bağışının öneminin altını çizdi. Organ bağışı konusunda daha duyarlı bir toplum için çalıştıklarını belirten Ok, “Herkesin her an bir organa ihtiyacı olabileceğini unutmamız gerekiyor. Organ nakli ve organ bağışlama konuları dini, siyasi ve hukuki bir sıkıntı doğurmuyor. Ülkemiz bu konuda diğer ülkelere oranla çok geri durumda. Ancak bu tür faydalı seminerlerle bu sorunun çözülmesi için adımlar atmış oluyoruz” diye konuştu.