GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Mart 2022 Salı 20:48

Çiğli'de Kuş Cenneti gerginliği!

Çiğli Meclisi’nde gündeme Kuş Cenneti Birliği’nin faaliyetlerini sürdürmediği ve o bölgede gerekli çalışmaların yapılmadığı konusu damga vurdu. Flamingolara tanıtımlar ve çalışmalarla gerekli özenin verildiği ancak Kuş Cenneti’nin aynı özeni göremediğini dile getiren AK Parti Grup Başkanvekili Hüsnü Boztepe, “Flamingo Kooperatifi kuruluyor fakat Kuş Cenneti Birliği’yle ilgili 3 yıldır hiçbir çalışma ve toplantı yok. Sadece flamingolardan söz ediyoruz, onun resimlerini paylaşıyoruz ve övünüyoruz ama hiçbir şey yapmıyoruz” dedi.

Ceren Korkmaz / EGEDESONSÖZ - Çiğli Belediyesi’nin Mart ayı olağan meclis toplantısının birinci oturumu Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü idaresinde gerçekleşti.

Meclis gündeminin tüm maddeleri oy birliğiyle komisyonlara taşınırken dilek ve temenni kısmında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Hüsnü Boztepe, flamingoların oldukça değer görürken Kuş Cenneti’ne gerekli ilginin gösterilmediğini, geçmişte kurulan Kuş Cenneti Birliği’nin de faaliyetlerini sürdürmesi gerektiğini belirterek Gümrükçü’ye bu konuda harekete geçilmesi ricasında bulundu. Bunun üzerine Cumhuriyet Halk Partisi grubundan gelen karşıt açıklamalar sonrası mecliste gerginlik yaşandı.

BOZTEPE: KUŞ CENNETİ BİRLİĞİ FAALİYETE GEÇMELİ
Flamingo Kooperatifi kurulmasına karşın Kuş Cenneti’yle ilgili çalışmaların uzun sürelerdir yürütülmediğini dile getiren Boztepe, bu bölgenin faaliyetlerinin sürdürülmesi gerektiğini söyleyerek “Kuş Cenneti’nin bizim kentimiz için çok önemli bir doğa güzelliği olduğunu biliyoruz. Fakat Çiğli Belediyemizin oradaki çalışmaları yapmamız için ne gücü ne de bütçesi yeter... Geçtiğimiz dönemlerde Menemen, Karşıyaka, Çiğli ve Foça’nın ve Büyükşehir’in de içinde olduğu Kuş Cenneti Birliği’ni oluşturmuştuk. Çalışmalarımızı da yapıyorduk. Şimdi gördüm ki ‘Flamingo Kooperatifi’ kuruluyor fakat Kuş Cenneti Birliği’yle ilgili 3 yıldır hiçbir çalışma ve toplantı yok. Sadece Flamingo Kooperatifi’ni kuruyoruz. Flamingolardan söz ediyoruz, onun resimlerini paylaşıyoruz ve övünüyoruz ama hiçbir şey yapmıyoruz. Ben buradaki meclis üyelerimizle beraber  gidip o bölgeyi gezelim ve sorunlarını görelim istiyorum. Kuş Cenneti Birliği’nin de tekrar faaliyete geçmesini diliyorum. Bu sadece flamingonun ismini kullanarak Flamingo Kooperatifi kurmakla olmuyor” sözlerini kullandı.

BEKTAŞ: BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
CHP’li Meclis Üyesi Deniz Bektaş söz alarak geçen sene Kuş Cenneti Birliği’nin kurulunun olduğunu ancak Boztepe’nin birliğin bir üyesi olmasına rağmen unuttuğu için gelmediğini dile getirdi. Bunun yanı sıra Bektaş, Gediz Deltası ve Kuş Cenneti ile ilgili Büyükşehir’in çalışmalarını sürdürdüğünü eklemesi üzerine Boztepe, “Sürdürüyor demekle olmaz, ne yapıyor söyle?” diyerek çıkıştı.

NE KUŞ CENNETİ NE DE KUŞLAR SAHİPSİZ
Bunun üzerine çalışmalara dair detayları anlatan.Bektaş şu ifadeleri kullandı:
“2 ay kadar önce Sasalı Tarım Merkezi’nde bir çalışma yapıldı. Bu çalıştaya çevre dernekleri, kuş gözlemcileri, muhtarlar vs. davet edildi. O bölgeyle ilgili de çalışmalar yapıldı. Şuan Çiğli’deki sivil toplum örgütleri, kent konseyi bileşenleri, okullar olmak üzere Doğa Derneği’yle çalışmalar yapıyor. Ne kuş cenneti sahipsiz, ne de kuşlar sahipsiz...”

TOKMAK: SEVİYELİ OLUN!
Bu tartışma arasında söz alan CHP’li Meclis Üyesi Edibe Tokmak meclis görüşmeleri esnasında seslerin yükselmesinden rahatsızlık duyduğunu dile getirerek, “Kadın meclis üyesi olarak dışarıda görüştüğümüz, sohbet ettiğimiz meclis üyelerinin buradaki tartışma ortamında da seviyeli olmaları gerektiğini düşünüyorum ve bunu kendilerinden rica ediyorum” dedi.

BOZTEPE: BANA AHKAM KESMESİNLER!
Buna yanıt olarak “Mecliste ses de yükselir, tartışma da çıkar” diyerek söze giren Boztepe, fiziksel tartışmalar dışında bu tartışmaların normal olduğunu söyleyerek “Rahatsız olmayacaksınız... Çünkü kentle ilgili konuşuyoruz ve gerektiği zaman sesimizi de yükselteceğiz. Biz buradan çıkınca birbirimize yumruklaşacak halimiz yok. Fiili tartışmalar olmadıktan sonra bunlar yaşanabilir. Benim demek istediğim; biz hep y bir protokol ya da bir sözleşme yapıyoruz ama gerisi yok. Ben gidip görelim diyorum. Çiğli’nin sınırına kadar gidip görüyorum ben... Burada Çiğli’nin sınırının neresi olduğunu bile bilmeyen arkadaşlar kalkıp bana ahkam kesmesinler” ifadelerini kullandı.

Son olarak konuyla ilgili konuşan Gümrükçü, Gediz Deltası ve Kuş Cenneti bölgesinde güzel çalışmaların sürdüğünü dile getirerek Çiğlili vatandaşlara buranın kazandırılacağını ve bu gibi tartışmaların yaşanmaması gerektiğini dile getirerek meclisi sonlandırdı.