GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
11 Nisan 2022 Pazartesi 11:29

Çiğli'de kritik zirve... Soyer: Sizden yana inisiyatif kullandık!

İzmir de TİS süreci greve kadar uzanan Çiğli Belediyesi'nde, uyuşmazlık sonrası SODEMSEN Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer konuya el attı. Çiğli Belediyesine gelen Soyer, işçilere 'yanınızdayız ' mesajı verirken; görüşmelerin Soyer'in bulunduğu bölümünde sonuç çıkmadı.
Oktay GÜÇTEKİN/ EGEDESONSÖZ - Çiğli Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel – İş 8 No’lu şube arasında tartışmalara neden olan ve 'operasyon' iddialarına kadar uzanan  toplu iş sözleşmesi sürecinde Çiğli Belediyesi'ndeki çalışanlar greve gitme kararı almıştı.

İşçiler, Çiğli Belediyesi’nin önünde grevlerini eylemlerle sürdürürken, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü "Çiğli emekçisi de Çiğli halkı da kıymetlimizdir. Pandemi döneminde olduğu gibi iki elin parmaklarını geçmeyen Çiğli dışından gelen şebeke'yi de yandaş basın ile işbirliği içinde olanları da biliyoruz. Değişime direnenleri de kurumumuz içinde feodal ilişkileri kullanmaya çalışanları da biliyoruz. Çiğli emekçisinin haklı taleplerini fırsata çevirip, siyasi oyunlar içinde olanları da biliyoruz” açıklamalarında bulunmuş ve sendika ise 'masa' çağrısında bulunmuştu.

SOYER: ÇIĞLIĞINIZI DUYDUM
Gümrükçü, sendikaya "Tunç Soyer ile birlikte geliyoruz" yanıtını verirken kritik buluşma bugün gerçekleştirildi. Çiğli Belediyesi'ne gelen SODEMSEN Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer işçinin hakkına sahip çıkacaklarını vurgularken, toplantı öncesinde "Kardeşlerim... Çığlığınızı duydum ve yanınıza geldim. Hiç merak etmeyin sorununuzu biliyorum ve bunun çözümü de biliyorum. Tüm sorunları elbirliğiyle çözeceğiz. Siz içinizi ferah tutun. Ben yanınızdayım, sizinle beraberim. Sorunu çözmek için elimden geleni yapacağım" İfadelerini kullandı.

TAKDİR ARKADAŞLARINDIR
Yapılan 2 saatlik görüşmelerin ardından sendika, masada 1 yıllık sözleşme önerildiği belirtti.Öneri, işçiler tarafından kabul görmedi. Sendika ve SODEMSEN görüşmesi sürerken, toplantıdan ayrılan Başkan Soyer, "Bugün büyükşehir falliyet raporu var. Arkadaşlar görüşmeye devam edecek. Bulunduğumuz noktada sizden yana inisiyatif kullandık ancak bundan sonraki süreçte takdir arkadaşlarındır" dedi.