GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Şubat 2023 Çarşamba 19:19

Çiğli'de gergin meclis... 'Leş kargalığı' dedi, ortalık karıştı!

Çiğli Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısında Strazburg’ta gerçekleştirilmesi planlanan Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’ne katılacak meclis üyeleri ile ilgili yaşanan tartışma damga vurdu. CHP’li meclis üyesi Suat Çağlayan ile AK Parti Grup Başkanvekili Hüsnü Boztepe arasında söz düellosu yaşandı.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Çiğli Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısı meclis salonunda gerçekleşti. Başkan Utku Gümrükçü’nün Brüksel’de Avrupa İklim Paktı’na katılması sebebiyle meclise başkan yardımcısı Ali Rıza Koçer vekillik yaptı. 

ÇAĞLAYAN İLE BOZTEPE ARASINDA GERGİNLİK
Toplantıda gündemde yer alan, Strazburg’ta gerçekleştirilmesi planlanan Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’ne meclis üyelerinin katılım sağlaması maddesi tartışma yarattı. CHP grubundan 9, AK Parti Grubu’ndan ise 3 kişinin isim yazdırması üzerine CHP’li meclis üyesi Suat Çağlayan “Bu kadar kalabalık gidilmez, maddi açıdan külfet olur” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Hüsnü Boztepe de bunun üzerine “Bunu Büyükşehir meclisinde de söyleyin, tüm görevini yurt dışında geçiren Soyer’dir” ifadelerini kullandı.

Ardından, bir kez daha söz alan Çağlayan, “Bu yaptığınız doğru değil, Soyer’i eleştirmek için bu meclisi kullanıyorsunuz. Bu leş kargalığıdır” dedi. Boztepe ise ayağa kalkarak “asıl sizin yaptığınız ayıp, bir de bakanlık yapmış” dedi.

Çağlayan, “Ben eski bakanım ve şu an ise meclis üyesiyim. Sen yarın gidip basına Çiğli Belediyesi çok para harcıyor dersin” dedi.

OY ÇOKLUĞU İLE GEÇTİ
Oylamaya geçildiğinde CHP’li Çağlayan şerh düştüğünü söyleyerek ret oyu verdi. Bunun yanında AK Parti Grubu’ndan Sezgin Özgen, Mecit Bozkurt, Özgür Kaner, Mahmut Polat da Çağlayan ile beraber ret oyu verdi. Önerge meclisten oy çokluğu ile geçti.

EZİYETE DÖNÜŞMESİN
Dilek ve temenniler kısmında söz alan AK Partili Özgür Kaner, Ataşehir Mahallesi’nde hizmete açılacak tramvay ile ilgili “Tramvaya karşı değiliz ama hizmet eziyete dönüşmemeli. Bitmiş alanların artık trafiğe ya da yaya trafiğine açılması gerektiğini düşünüyorum. Ortada beton bloklar var, sahalar var, A101’den başlayan ve devam eden alanda yayaya açılmalı o alan” diye konuştu. Başkan Vekili Koçer ise şunları söyledi;  “Orada ışıklandırma bitmediği için çalışma devam ediyor” dedi.