GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
7 Ocak 2022 Cuma 20:16

Çiğli'de 42 milyonluk krediye oybirliği!

Çiğli Belediyesi meclisinde gündeme gelen 42 milyonluk kredi kullanılması talebi oybirliği ile kabul edildi. Onaydan geçen kredinin hangi hizmetler doğrultusunda kullanılacağının açıklanmasını talep eden AK Parti Grup Başkanvekili Hüsnü Boztepe “Grup olarak olumlu oy kullanıyoruz fakat alınacak kredinin hangi ihtiyaçları karşılayacağına dair açık bir bilgi yok. Geçen yıl alınan kredinin nerelere harcandığı hakkında bilgi verirseniz bu yıl alınacak kredinin de ihtiyaçlara mı şirketlere mi gideceğini biliriz” dedi.

Ceren Korkmaz’ın haberine göre, Çiğli Belediye Meclisi’nin Ocak ayı ikinci oturumu Çiğli Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclise, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün yokluğunda, Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer başkanlık yaptı.

Meclis gündeminde 2022 yılında hizmetlerin yerine getirilmesi için ihtiyaç duyulan 42 milyonluk kredi önerisi yer aldı. Mecliste oylamaya sunulan kredi konusu oybirliğiyle kabul edilirken AK Parti Grubu tarafından bu kredinin hangi ihtiyaçlar doğrultusunda kullanılacağının somut ve detaylı açıklanması talep edildi.

BOZTEPE: NEREYE HARCANACAĞINI BİLMEK EN DOĞAL HAKKIMIZ
Hizmetlerin yerine getirilmesi ve ihtiyaç duyulan kredinin kullanılması için Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’ye yetki verilmesi konusuyla ilgili önerge hakkında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Hüsnü Boztepe, “Tahmin ediyorum 2022 yılı içerisinde 40 küsür milyon liralık kredi çekilecek. Biz de grup olarak olumlu oy kullanıyoruz fakat alınacak kredinin hangi ihtiyaçları karşılayacağına dair açık bir bilgi yok. Örneğin; geçen yıl alınan kredinin nerelere harcandığı hakkında bilgi verirseniz bu alınacak kredinin ihtiyaçlara mı şirketlere mi gideceğini biliriz... Bu konuyla ilgili gerekli müdürlük geçen senenin harcama verileri hakkında bize bilgi verebilir. Geçen sene de 30 küsür milyon liralık kredi alınmıştı. Tamamı kullanıldı mı? Ne oldu? Paranın nerelere harcanarak kentimize katkı sağlayacağını bilmemiz en doğal hakkımız” şeklinde konuştu.

Bu konu üzerine söz alan AK Parti Meclis Üyesi Nedim Aslan “Çiğli’nin hizmetlerle buluşması, çekilen kredinin vatandaşa yansıması, refahının sağlanması, yapılacak olan projelerin bir an evvel hayata geçirilmesi yönünde bizim de katkımız olsun istiyoruz. Bu yönde karar aldık. Geçen sene kredilerin kullanıldığını biliyoruz ama açıklaması konusunda eksik kaldı” derken AK Parti Meclis Üyesi Özgür Kaner ise “Bizim baştan beri itirazımız; belediyenin elde ettiği gelirin şirketlere aktarılması konusu. Meclis karar alıyorsa bu kredinin nereye kullanılacağını somut bir şekilde görmek istiyoruz” diye konuştu.

KOÇER: AKLINIZDA SORU İŞARETİ KALMASIN
İlerleyen tarihte Başkan Gümrükçü’yle toplantı yapılacağı ve bu konunun konuşulacağı yanıtını veren Koçer, “Ulaşım ve Yenimahalle, Köyiçi konularında detaylı bilgiler verilecek. Zaten bizim anlayışımız; şeffaf, açık ve net olmak. Aklınızda soru işareti kalmasın. Doğru bir amaç için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız ve bilgisini de vereceğiz” diyerek Çiğli Belediyesi için çok önemli bir karar olduğunu vurguladı ve tüm meclis üyelerine teşekkürlerini sundu.