GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
24 Şubat 2016 Çarşamba 12:37

Çiğli Belediyesi’ndeki yetki krizi yargıya taşındı!

Belediye Meclisi’nde tartışmalara yol açan karar AK Partililer tarafından açılan iptal davasıyla yargıya taşındı.

EGEDESONSÖZ – Çiğli Belediye Meclisi’nde geçen ay yapılan oturumda belediye şirketi ÇİĞ-BEL’in açığını kapatmak alınan 3 milyonluk borçlanma yetkisi yargıya taşındı.

Tartışmalara yol açan yetki krizini mecliste veto eden AK Parti’li meclis üyeleri gelişmeler üzerine mevzuata aykırı gördükleri bu düzenlemeyi yargıya taşıma kararı aldı. AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Sedat Karatekin ve AK Parti’li 9 meclis üyesi belediye meclisi tarafından alınan kararla ilgili İzmir 2’inci Bölge İdare Mahkemesi’ne işlemin iptali ve yürütmenin durdurulması istemi ile dava açtı.



AK Parti İlçe Başkanı Sedat Karatekin dava kararını, “Belediyenin şirkete kefil olması bizim açımızdan doğru değil… Bu yüzden dava açma kararı aldık. Bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

Çiğli Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Mesut Demirkaya ise “Bizim amacımız belediyeyi mağdur etmek, ilçeyi zora sokmak ya da işçileri zor durumda bırakmak değil. Çiğli halkının parasının çar çur edilmesini istemiyoruz. Doğru yapılan her işin arkasındayız destekçisi oluruz. Ancak yanlışların da karşısında duracağız. Bu kararın ve uygulamanın İzmir’de ve Türkiye’de hiçbir örneği yok” şeklinde konuştu.

CHP’DE DE 7 FİREYE YOL AÇMIŞTI
Düzenleme mecliste krize yol açarken AK Parti Grubu’nun vetosuyla birlikte CHP’li 4 meclis üyesi de ret oyu vermiş, 3 üye ise oturuma katılmamıştı.