GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
4 Ağustos 2020 Salı 13:21

Çiftlik Bank itirafçısından uyuşturucu iddiası

Çiftlik Bank dolandırıcılığının bir numaralı zanlısı Mehmet Aydın'ın uyuşturucu kullandığı ve imalat için Çin'den 200 milyon liralık kimyasal madde getirttiği öne sürüldü.

Yüksek kar vaadiyle on binlerce kişiyi, 1 milyar 139 milyon lira dolandıran, Çiftlik Bank'ın CEO'su Mehmet Aydın'ın, uyuşturucu imal etmeye çalıştığı iddia edildi.

Binlerce kişinin kar vaadiyle dolandırılmasına ilişkin sistemin kurucusu Mehmet Aydın’ın da aralarında bulunduğu, 4’ü firari 20 sanıklı Çiftlik Bank davasına, Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor.

Çiftlik Bank davasında kuruluşun bilgisayar yazılımcısı Cudi Cumhur Yurdakul, etkin pişmanlıktan faydalanmak için itiraflarda bulundu.

200 MİLYON LİRAYA KİMYASAL MADDE

Yurdakul, Mehmet Aydın'ın uyuşturucu kullandığını, uyuşturucu imal etmek için de Çin'den 200 milyon liraya kimyasal maddeler getirttiğini ancak polisin İnegol'deki imalathaneyi bastığını öne sürdü.

2 YILDIR ARANIYOR

Arjantin'e kaçtıktan sonra Türkiye'ye dönen Çiftlik Bank'ın yazılımcısı Yurdakul, itirafının ardından tahliye edilmişti. Aydın 2 yıldır kırmızı bültenle aranıyor.