GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
3 Haziran 2024 Pazartesi 21:21

Çifte cinayetin zanlısına 2 kez ağırlaştırılmış müebbet talebi!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde araçta tartıştığı avukat Mehmet Erdal Çam (73) ile emekli icra müdürü Özcan Çavdar'ı (57) öldürüldüğü hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet istendi Galip Özmen (63) ve yardım ettiği kaydedilen tutuksuz sanık Osman Kemiklioğlu'nun (28) 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmalarına başlandı.

Olay, 22 Eylül 2023'te saat 17.30 sıralarında Turgutreis Mahallesi Turgut Özal Caddesi'nde meydana geldi. Galip Özmen, arkadaşı Osman Kemiklioğlu, avukat Mehmet Erdal Çam ve emekli icra müdürü Özcan Çavdar ile bir kafeteryada buluşup, kahve içti. Daha sonra Galip Özmen, Çam ve Çavdar ile birlikte hafif ticari araçla hareket ederek ayrıldı. Osmanlı Kemiklioğlu ise kendi aracıyla grup grubunu yaptı. Yolda Galip Özmen ile avukatı Çam arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında Galip Özmen, yanındaki püskürtmeyle önce Çavdar'ı, araçtan indiği sırada da Çam'ı vurdu. Özmen daha sonra arkadan gelen Kemiklioğlu'nun aracına binerek mesafe kat etti. Çavdar ile Çam'ın hayatının kaybolduğu belirlenirken, Özmen bir süre sonra jandarma teslim oldu. Özmen'i bıraktıktan sonra Denizli'ye gittiği kaydedilen Kemiklioğlu da yakalanıp Bodrum'a getirildi.

SORGUSUNDA SUCUNU İTİRAF ETTİ
Galip Özmen, jandarmadaki sorgusunda suçunu itiraf edip, Çam ve Çavdar'ı işlettiği ürün tahliye durumunun kaydedilmesinden sorumlu tutulduğu için öldürdüğünü söyledi. Özmen'in eski Denizli Baro Başkanı da olan Çam'ı, Çavdar aracılığıyla bulduğu belirtildi. Özmen ve Kemiklioğlu, operasyonların ardından tutuklandı. Öte yandan Kemiklioğlu, 28 Kasım 2023'te tahliye oldu.

4 SAYFALIK İDDİANAME HAZIRLANDI
Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 sayfalık iddianame hazırlanıyor. İddianamede, Özmen'in 2018 yılında işletmede apart otel kiraladığı ve mal sahibi ile aralarında kira artışı nedeniyle yaşanan anlaşmazlıkların olduğu belirtildi. Mal sahibinin davaya taşıdığı ve Özmen'in arkadaşı Özcan Çavdar'ın aracılığıyla Avukat Mehmet Erdal Çam'a aktarıldığı kaydedildi. Görülen mahkemede Özmen'in davayı kaybettiği ve oteli tahliye ettiği iddianamede vurgulandı. Özmen'in iddiasına göre, davanın bitmesine rağmen Çam'ın kendisinden para istediği ve dolandırıldığı iddiasıyla zararın karşılanması için ödediği paraları Çavdar'dan karşılamasını talep eden de iddianamede yer verildi. Parasını alamayan Özmen, öldürme planı yaparak bu planı Kemiklioğlu ile paylaştığı da belirtildi. Özmen'in, Kemiklioğlu'nun aracıyla birlikte verilen lisanssız tabancayla Denizli'den Bodrum'a geldiği iddianamede yer aldı.

'İKİLİNİN BAŞLARINA ATEŞ ETTİ'
Bodrum'a gelen Özmen ve Kemiklioğlu'nun Mehmet Erdal Çam ve Özcan Çavdar ile buluştuklarına dikkat çeken iddianamede, "Özmen daha sonra Çam ve Çavdar'ın aracına bindi. Bu sırada Özmen, ikiliye 'Siz benden para aldınız, beni dolandırdınız. Beni bitirirsiniz, Ben de sizi bitireceğim dedi. 'Geçtiğinizde, burada güvenlik güçlerinin ele geçirildiği' denildi.

İddianamede ayrıca yapılan otopsilerde öldürülen Çam ve Çavdar'a sağ alt enseye yakın mesafeden ateşlendiği ve mermiye rastlanmadığı belirtildi. Savcılık, tutuklu sanık Özmen için 2 kez ağırlaştırılmış müebbet, tutuksuz yargılanan Kemiklioğlu'na da 15 harfli 20 yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi.

SANIKLAR HAKİM KARŞISINA ÇIKTI
Avukat Mehmet Erdal Çam ile emekli icra müdürü Özcan Çavdar'ı öldüren Galip Özmen'i ona yardım ettiği kaydedilen Osman Kemiklioğlu, Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya tutuklu sanık Özmen ile avukat ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, Denizli, İzmir, Aydın ve Muğla Barolar Birliği temsilcileri ile çok sayıda şikâyetçi avukat katıldı. Tutuksuz sanık Osman Kemiklioğlu duruşmaya Denizli'den Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Davaya müdahil olan avukatlar bunun üzerine Kemiklioğlu'nun Bodrum'a katılmasını ve duruşmaya salonda devam etmesini ve sanıkların savunmalarının bu şekilde hazırlanmasını talep etti.

Bunun üzerine mahkeme heyeti, sanıklardan Özmen'in tutukluluk halinin devamına, Kemiklioğlu'nun ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasının devamına ve bir sonraki duruşmaya katılmasına karar verilmesi, duruşmayı 27 Eylül'e erteledi.

'BEKLENTİMİZ ADALET'
Duruşma öncesinde açıklama yapan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, kadınlara yönelik şiddet vakalarında son yıllarda anormal artış olduğunu ona fırsatta dile getirdiklerini belirterek, "Son olarak Ankara'da bulunduğumuz Büyük Savunma Mitingi'nde bu soruna dikkat çekmeye çabaladık. Beyanlardan vazgeçmesi, avukatı müvekkiliyle özdeşleştirilen anlaşmanın ihlalleri için gerekli şiddet durumları, avukata yönelik şiddet belirtileri her türlü önlemin alınması için bakımlara yönelik taleplerin ve taleplerin bir an önce yasal uçuşlarda hayatta kalması için bir uğraş içindeyiz, bu dosyanın yine avukatlık şiddet vakalarının. Her iki sanığın katılımıyla gerçekleşen bir dosyadayız.Bununla ilgili meslektaşlarımızın teknik açıdan hazırlıklarını yaptık.Beklendiğimiz adalet, onun dosyasında olduğu gibi maddi gerçeğin hiçbir soru işareti kalmaksızın ortaya çıkması, bu suçun en ağır şekilde cezalandırılması olacaktır. "dedi.

Muğla Barosu Başkanı Levent Akgün ise "Değerli avukatımız Mehmet Erdal Çam, sadece avukatlık hizmeti yerine getirilmiş için, sadece avukat olduğu için müvekkil tarafından katılmıştır. Bu olay ilk değildir ve maalesef ki son da olmamıştır. Avukatlar müvekkilleri veya karşı taraf tarafından şiddete uğramaktadır, ve tehditlere maruz kalmakta ve maalesef de öldürülmektedir. Bizler, Muğla Barosu olarak bu sürecin yakın takipçisi olduğumuz Şiddetin her türlüsüne karşı olan Muğla Barosu olarak da bugün Bodrum Adliyesi'nde değerli avukatımız Mehmet Erdal Çam ve emekli icra müdürü Özcan Çavdar'ın katillerinin yargılanması. Onlar da tazminatta bir avukattan yardım isteyenler ve avukatın masraflarını savunmalarını tamamlayacaklar" diye konuştu. (DHA)