GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
14 Haziran 2018 Perşembe 12:42

CHP Vekil Adayı Serter dededen girişimci çıktı

İş adamı CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Bedri Serter'in girişimcilik genlerinde var. Kurduğu firması ile 35 yıldır mobilya sektöründe faaliyet gösteren Serter'in büyük dedeleri de Ödemiş'te 1925 yılında Ödemiş'te 1925'te genç iş adamları derneğinin kuruculuğu yapmış.

1895 yılında Antalya Akseki'den Ödemiş'e yerleşen ve kısa sürede bölgenin önde gelen tüccarlarından biri haline gelen Serter Ailesi, Ödemiş'te ilk sivil toplum örgütlerinden biri olan Aksekililer Genç İşadamları Derneği'ni kurulmasına öncülük etti. Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni kurulduğu zor şartlarda 30-35 yaş aralığında genç iş insanlarından oluşan dernek, daha sonra uzun süre hizmet verecek olan Aksekililer Bankası'nı da kurmuş. İş hayatında 4. kuşağın temsilcisi olarak işlerinin büyük bir bölümünü 5. kuşağa teslim ettiğini dile getiren CHP 2. Bölge Milletvekili Adayı Bedri Serter, dedelerinin ülke ekonomisi için verdiği mücadeleyi hala sürdürmekten büyük gurur duyduğunu söyledi.
BANKA BİLE KURMUŞLAR
Yoklukların yaşandığı, hiçbir üretimin yapılmadığı yıllarda dedelerinin ülkeleri için güç birliği yaparak Ödemiş'in ilk sivil toplum örgütünü kurduğunu belirten Serter, "O yokluk yıllarında Akseki'den gelip Ödemiş'e yerleşen dedelerim, Aksekililer Genç İşadamları Derneği'ni kurmuşlar. Hepsi o yıllarda 30-35 yaşında, kalbi ülkesi için çarpan, ülke ekonomisi için daha neler yapabileceklerini düşünen Cumhuriyetin genç neferleriydi. Ödemiş'in güvenilir iş insanları olan dedelerim, incir, üzüm, zeytinyağı ve tütünü İzmir'den tüm dünyaya pazarlıyorlarmış. Daha sonra da 1940'lı yıllara kadar hizmet vermiş olan Aksekililer Bankası'nı kurmuşlar. Dedelerimin girişimcilik ruhu bize de genlerden bulaşmış olacak ki biz de ticarette verdiğimiz güvenle 35 yılımızı gördük. Umarım 6 ve 7. kuşaklar da işletmelerimizi daha da büyüterek ülke ekonomisine katkı sunmaya devam eder" diye konuştu.