GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
28 Temmuz 2021 Çarşamba 17:07

CHP Torbalı'da şok istifa!

Torbalı'da belediye başkanı İsmail Uygur'un vefatının ardından belediye başkanvekilliği görevine getirilen CHP'li belediye meclis üyesi Mehmet Baykara görevden alındı. Baykara yaptığı açıklamada partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Merhum belediye başkanı İsmail Uygur’un vefatının ardından belediye meclisinde gerçekleşen seçim sürecinde Belediye Başkanvekilliği görevine getirilen CHP’li meclis üyesi Mehmet Baykara, seçim sürecinin tamamlanmasının ardından görevden alındı. Kendisi nezdinde tüm hemşehrilerine, oy istediği tüm vatandaşlara haksızlık yapıldığını belirten Baykara, CHP’den istifa ettiğini duyurdu.

Baykara sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Yaklaşık 30 yıldan bu yana Cumhuriyet Halk Partisinde devam eden siyasi hayatımı vefat sonrası oluşan yönetim boşluğu ve yine yaşanılan seçim sürecinde şahsımı şeklen Başkan vekili olarak görevlendirip sonrasında bu göreve başka bir meclis üyesi arkadaşımın görevlendirilmesini şahsıma ve bana inanlara yapılan bir kasıtlı tutum olarak gördüğümden bu yönetim şekli ile daha fazla çalışamayacağımı tüm kamaoyuna bildirir bu sebeple gelinen noktada Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğimden istifa ediyorum bundan sonra bağımsız Meclis üyesi olarak devam edeceğimi tüm kamaoyuna bildiririm” ifadelerini kullandı.