GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Mart 2019 Cumartesi 13:24

CHP Selçuk Adayı Sengel'den 8 Mart mesaisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Selçuk Belediye Başkan Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel, CHP İlçe Kadın Kolları’nın da desteğiyle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadınlarla birlikte bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. 

Selçuk İstasyon meydanından başlayan ve CHP Adayı Sengel’in de katıldığı bisiklet sürüşü ile kent turu atıldı. Onlarca kadının çiçeklerle süsledikleri bisiklet turu renkli görüntülere neden oldu. Balkonlarından el sallayanlar, dükkanlarından, evlerinden dışarı çıkıp el sallayan Selçuklu kadınların Kadınlar Günü kutlandı. Ardından ilçedeki tüm Sivil Toplum Kuruluşlarının, kadın hareketlerinin katıldığı 8 Mart Kadınlar Günü yürüyüşüne CHP Adayı Sengel, CHP Kadın Kolları ile birlikte katıldı.  Ellerinde kırmızı karanfillerle Atatürk büstüne ulaşan kadınlar, Atatürk büstüne çelenk bıraktı.

“KADINLARIMIZLA BİRLİKTE KAZANACAĞIZ”
Selçuk Belediyesi Kadın El Emeği Pazarı’ndaki emekçi kadınları da unutmayan ve hepsiyle tek tek kucaklaşan CHP Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel, büyük bir coşkuyla karşılandı. Kadınlara papatya dağıtan Sengel, “Emekleriyle aile bütçesine katkı sağlayan siz elleri öpülesi değerli kadınlarımızı sadece 8 Mart’larda değil her zaman hatırlayacağız. Ben de bir kadın, bir anne, kızınız, kız kardeşiniz olarak kadın emeğinin değerini çok iyi biliyorum. Sizlerle birlikte kazanacağız, bu kente baharı getirecek, çok daha güzel bir Selçuk’ta yaşayacağız” diye konuştu.

Günün son etkinliği ise kadın haklarını ironik bir dille anlatan Hüseyin Manto’nun yazdığı ve Cumhuriyet Halk Partisi Selçuk Kadın Kolları üyelerinden oluşun Sahnedekiler Tiyatro Topluluğu’nun sahnelediği sokak tiyatrosu oldu. Kadınların müthiş bir performans sergilediği oyunu kızı Nefes ile birlikte izleyen CHP’li Sengel, bol alkışlarla son bulan oyunun bitiminde sahneye çıkarak oyuncuları tebrik etti; çoğunluğu kadın olan izleyicilerin de kadınlar gününü kutladı.