GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Kasım 2023 Pazartesi 08:01

CHP PM ve YDK'ya İzmir'den kimler girdi?

CHP'nin 38. Olağan Kurultay'da bugün Parti Meclisi ile Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri seçilecek. PM'ye adaylık için de 10 delegenin imzası gerekiyor. Her delege birden fazla aday için oy verebiliyor. Oy verme işlemi sona erdi.Buna göre İzmir Milletvekilleri Murat Bakan ve Deniz Yücel’in yanı sıra Eski İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke de PM’ye girdi. İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen ise Bilim Sanat Kültür Platformu’ndan PM’ye girdi. Özel’in anahtar listesinden YDK’ya giren İzmirli isimler ise Ekincan Aksoy ve Özkan Tice oldu.

EGEDESONSÖZ- CHP'nin 38. Olağan Kurultayı ikinci gününde devam ediyor. "İkinci yüzyılda demokrasi ve birlik kurultayı" sloganı ile yapılan 38. Olağan Kurultay'da bugün Parti Meclisi (PM) ile Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri de belirlendi.

CHP’NİN A TAKIMI’NDA KİMLER VAR?

Parti Meclisi seçiminde Özgür Özel'in 'anahtar liste'nde İzmir’den 5 isim yer almıştı. Listede milletvekilleri Murat Bakan ile Deniz Yücel, Buca ilçe eski başkanı Hacer Taş Gültepe, Altınay Gümüş bulunuyordu.

Çıkan sonuca göre Deniz Yücel 596 oy, Murat Bakan 582 oy, Selin Sayek Böke 541 oyla PM'ye girdi.

4 İSİM LİSTE DIŞI
Özel’in anahtar listesinde yer alan  Sinan Adıyaman 355 oy, Erdal Aksünger 345 oy, Hacer Taş Gültepe 174 oy, Altınay Görmüş 214 oy aldı ve PM’ye giremedi.

İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen ise Bilim Sanat Kültür Platformu’ndan PM’ye giren isimler arasında yer aldı.

Özel’in anahtar listesinden YDK’ya giren isimler ise Ekincan Aksoy ve Özkan Tice oldu.

PM VE YDK'YA İZMİR'DEN KİMLER TALİP OLDU?

ÖZEL'İN 'ANAHTAR'INDA İZMİR'DEN KİMLER VAR?