GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Ağustos 2020 Pazartesi 10:30

CHP PM üyesi Nalbanoğlu'ndan MYK yorumu: İzmir'den iki kişi var! Daha ne olsun?

Genel başkanın tasarrufuna saygı duyduğunu, MYK'da yer almamayı sorun etmediğini belirten Nalbantoğlu, "MYK'ya seçilip seçilmemek, sadece bir detaydır. Bizim bu detaylarla uğraşacak vaktimiz yok. Üstelik İzmir'den iki kişi var MYK'da... Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Sekreterimiz Selin Sayek Böke... Daha ne olsun?" diye konuştu

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16 kişilik Merkez Yönetim Kurulu'nu (MYK) açıkladı. MYK'da İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, Genel Sekreter olarak yer alırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve çok sayıda partilinin MYK'da görmek istediği Rıfat Nalbanoğlu, listede yer almadı. MYK'nın açıklanmasından sonra ilk değerlendirmeyi, Rıfat Nalbanoğlu'ndan aldık. Nalbantoğlu, kararı "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun tasarrufu bir karar. Saygı duyuyorum. Üstelik İzmir'den iki kişi var MYK'da... Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Sekreterimiz Selin Sayek Böke... Daha ne olsun!" sözleriyle değerlendirdi.

BEN DE MYK'YA GİRMEK İSTİYORDUM
"İzmirli partililer, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, il yöneticileri sizi MYK'da görmek istiyordu. Listede yer bulamamızı nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorumuza Nalbantoğlu'ndan şu yanıt geldi:

“Ben de MYK'ya girmeyi çok istiyordum. Olmadı. Parti Meclisi üyelerimizle, MYK üyelerimizle, il ve ilçe örgütlerimizle, iktidara giden yolda yürümeliyiz. MYK'ya girip girememe, bir detaydır. Bu detaylarla uğraşacak vaktimiz yok. Genel Başkanımız böyle uygun görmüşler. Ne diyebilirim ki... Kimse bir şey diyemez. Türkiye'nin, bir an önce içinde bulunduğu kıskaçtan kurtulması lazım. Çok büyük sorumluluklarımız var. MYK'ya girip girmemek gibi bir detayla vakit geçirmemeliyiz. Hepimiz omuz omuza verip iktidar yolunu açmamız lazım”