GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Haziran 2020 Salı 20:00

CHP PM’de sürpriz değişiklik!

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Parti Meclisi üyeliğine seçildi.

CHP Grubu’nda Meclis organları ve TBMM Başkanlık Divanı’nda görev alacak isimlere ilişkin 18 Haziran’da yapılan seçimlerin ardından CHP PM de değişti. CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir’in TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi seçilmesiyle CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, PM asıl üyeliği görevine başladı.

24, 25, 26 ve 27. dönemde Tekirdağ Milletvekili olan Yüceer, ayrıca üç dönem de CHP Parti Meclisi üyeliği yaptı. Yüceer, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanvekilliği görevine de devam ediyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek imzasıyla Yüceer’e gönderilen yazıda, “Parti Meclisi asıl üyesi Sayın Sibel Özdemir’in, 18 Haziran 2020 tarihinde TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi seçilmesi nedeniyle boşalan Parti Meclisi Asıl Üyeliği görevine, CHP Tüzüğü’nün 20. Maddesi’nin 3. fıkrası uyarınca, yedek 7. sıradan geçmiş bulunmaktasınız. Görevinizde başarılar dilerim” ifadeleri yer aldı.

Cinsiyet ve gençlik kotası

CHP Tüzüğü’nün 20. maddesi 3. fıkrasına göre, üyeliklerde boşalma olduğunda, cinsiyet ve gençlik kotası gözetilerek yedek üyeler sıra ile göreve getirliyor. Tüzüğün 56. maddesine göre de milletvekili, il genel meclisi ve belediye meclisi adaylıklarında, parti meclisi seçiminde, il ve ilçe yönetim kurullarının seçiminde, il kongre delegeleri ve kurultay delegeleri seçimlerinde yüzde otuz üç, cinsiyet ve yüzde yirmi gençlik kotası uygulanıyor.

Kurultay, 25-26 Temmuz’da

Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen CHP 37. Olağan Kurultayının 25-26 Temmuz’da yapılması kararlaştırıldı. Bilim Kurulu kararına göre tarih netleşmiş olacak. MYK toplantısında, Bilkent Odeon’un kiralanması da kararlaştırıldı. Kurultayın ilk gününde genel başkanlık seçimi, ikinci gününde ise 60 kişilik Parti Meclisi ile Yüksek Disiplin Kurulu seçimleri yapılacak.