GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Ağustos 2018 Pazar 19:42

CHP’nin muhalifleri Ankara zirvesinde neler konuştu? İşte ayrıntılar

İmza hareketinin İzmir’deki öncülerinden olan Güven, Çağrı Grubu’nun daveti üzerine Ankara’da gerçekleşen toplantının içeriğine dair, “Tüzük kurultayı için imza toplanma kararı alınmadı. Bir deklarasyon yayınlanacak. Zaten yeterli imza var. Partinin kurultayı toplaması gerekiyor” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağanüstü kurultay istemiyle başlatılan imza hareketinden sonuç alamayan muhalifler Ankara’da bir araya geldi.

Çağrı Grubu olarak Türkiye genelindeki delegelere davet giderken toplantıya Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce de katıldı.

Buluşmada İzmir’den de Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, partinin sembol ismi Alaattin Yüksel, kentteki imza hareketinin öncülerinden İl eski Başkanı Asuman Ali Güven, Bornova İlçe eski Başkanı Nevzat Kavalar yer aldı. Ayrıca İzmir’deki imza veren delegelerin bir eksikle Başkent zirvesine katıldığı belirtildi.

Program sonrasında açıklamalarda bulunan Asuman Ali Güven toplantıda konuşulanlara dair bilgi verdi. Zirvede ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Alaattin Yüksel’in birer konuşma yaptığı öğrenildi.

İNCE, ‘BU PARTİ BİZE ATATÜRK’ÜN EMANETİDİR’ DEDİ!
Toplantı içeriği hakkında konuşan Güven, “Zaten partimizde değişim talebi vardı. Muharrem Bey de, ‘bu parti bizim partimizdir, evimizdir, kiracı değiliz, bu parti bize Atatürk’ün emanetidir, sahip çıkacağız’ dedi. Türkiye genelinde birlik, beraberlik sağlamamız gerektiği konuşuldu. Kimsenin partiyi bırakmaması gerektiği, önümüzdeki seçimlerde hep birlikte çalışmamız gerektiği söylendi” dedi.

TÜZÜK KURULTAYI İÇİN BİR ÇALIŞMA KARARI ALINMADI
Tüzük kurultayı için imza toplama hareketinin başlatılmayacağını aktaran Güven, “Tüzük kurultayı için imza toplanma kararı alınmadı. Bir deklarasyon yayınlanacak. Partinin çıkarları için yapılanlar anlatılacak ve gerekli mesajlar verilecek. Tüzük kurultayının seçimli kurultaya döndürülmesi gibi bir çalışma olmayacak. Zaten yeterli imza var. Bu kadar imzadan sonra partinin kurultayı zaten toplaması gerektiği söyleniyor. İmza veren 630 kişinin oluşturduğu yapının birlik, beraberliği için çaba sarf edilecek” diye konuştu.

KOCAOĞLU’NUN ÖYLE BİR AÇIKLAMASI YOK
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun yaptığı konuşmanın bazı basın ve yayın organlarında yanlış bir şekilde kullanıldığını ifade eden Güven, “Aziz Bey’in ağzından ‘ahlaksız yapıya karşı mücadele edeceğiz’ gibi bir cümle yazılmış. Kesinlikle öyle bir şey yok. Aziz Bey partiyi savundu. Gerçekten böyle bir açıklama yok. Böyle bir cümle kullanmadı” dedi.