GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
29 Ocak 2019 Salı 12:20

CHP’nin İzmir adayından net mesaj: İyi bir Tunç Soyer dönemi olacak!

Kocaoğlu görüşmesinin ardından konuşan Soyer, “Gerçekten Aziz Başkan son derece pozitif. Bütün kalbiyle inanıyor. Bu parti bana 15 yıl bu görevi verdi, partinin kurumsal kimliğine son derece sadık bir insanım ve bu ne gerektiriyorsa onu yaparım noktasında. Bu da bize çok cesaret veren bir nokta. Aziz başkanın sahip olduğu bilgi, tecrübe ve birikim İzmir’de kimsede yok. O çok kıymetli bir şey. Biriktirdiği ne varsa bizim için kullanacak. Bize el verecek. O nedenle çok mutluyum. İzmir’de iyi bir Tunç Soyer dönemi olacak” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etmesinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Soyer, “Yerel siyaset apayrı bir şey arkadaşlar. Biz genelde yürütülen siyaset ile uzaktan yakından ilişkili olmayacağız. Yerel yönetim bambaşka dinamiklerle yürüyen bir siyaset anlayışı. Herkesi kucaklamayı gerektiren bir şey. O nedenle merkezde yürütülen çatışmalar, kavgalar, itişler, kakışlar bizim umurumuzda değil. Herkesi kucaklayacak bir çalışma yürüteceğiz” dedi.

SOYER’DEN KÖRFEZ AÇIKLAMASI
Körfez Geçişi projesine ilişkin konuşan Soyer, “Buna karşı çıkmak veya taraftar olmak bir siyasi tercih gibi görünüyor. Bizim böyle bir siyasi tercihimiz olamaz. Biz gerçekten İzmir’e fayda ediyor mu etmiyor mu teknik anlamda sonuçları ne diye bakarak karar vereceğiz” açıklamasını yaptı.

KOCAOĞLU PARTİ KİMLİĞİNE SON DERECE SADIK, BU BİZE CESARET VERİYOR
Kocaoğlu ile gerçekleşen görüşemeye dair bilgi veren Soyer, “Gerçekten Aziz Başkan son derece pozitif. Bütün kalbiyle inanıyor. Bu parti bana 15 yıl bu görevi verdi, partinin kurumsal kimliğine son derece sadık bir insanım ve bu ne gerektiriyorsa onu yaparım noktasında. Bu da bize çok cesaret veren bir nokta. Aziz başkanın sahip olduğu bilgi, tecrübe ve birikim İzmir’de kimsede yok. O çok kıymetli bir şey. Biriktirdiği ne varsa bizim için kullanacak. Bize el verecek. O nedenle çok mutluyum. İzmir’de iyi bir Tunç Soyer dönemi olacak. Temiz, iyi ve yeni siyasete dair özlem var. Bunu hissediyorum. İsim biraz daha benim önüme geçmiş durumda. Bunun gereklerini yapacağım. Çok önceliğimiz var” diye konuştu.

ESKİ YARALARI KAŞIMANIN MANASI YOK
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Babadan oğula suç geçmez” sözlerine değinen Soyer, “Akılcı, rasyonel açıklamalar bunlar. 12 Eylül dönemi çok acılı bir dönem. Tamamen dış güçlerin içinde olduğu bir dönem. Darbeye o dönem tabi ki hepimiz karşı çıktık. Dolayısıyla darbe ile ilgili bir şeyi tartışmanın manası yok. Yanlıştı, kardeşkanı dökülüyordu, insanlar birbirlerini boğazlıyorlardı. Çok vahşi bir dönemdi ama o dönem üzerinden bugüne dair bir şey çıkarmaya çalışmak doğru değil. Eski yaraları kaşımanın faydası yok. Bugün yepyeni bir kent ve dünya için uğraşmak gerekiyor. Seçim çalışmaları kapsamında İYİ Parti'yi de ziyaret edeceğim. Yerel siyaset başka bir şey. Biz herkesle kucaklaşacağız. Herkes herkesle kucaklaşıyor zaten ama siyaset ayrıştırıyor. Yerelde buna izin vermeyeceğiz” açıklamasında bulundu.