GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Haziran 2019 Çarşamba 09:29

CHP’nin en genç yöneticisi mezun oldu

CHP İzmir İl Yönetim Kurulu’nda görev yapan genç siyasetçi Hande Deniz Şentürk mezun oldu. Politika kulvarında ilerleyen Şentürk siyasetin okulunu da tamamlamış olmanın sevincini yaşarken, “En genç il yöneticisi olmanın gururunu yaşıyorum. Üniversite hayatımı başarılı bir şekilde tamamladım. Artık önüm daha da fazla açıldı. Bundan sonraki hedefim; mensubu olmaktan onur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve Atatürk'ün kurduğu çağdaş Türkiye Cumhuriyetine faydalı bir birey olmaktır” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İzmir İl Yönetim Kurulu’nda 3 buçuk yıldır görev yapan Hande Deniz Şentürk üniversite eğitimini tamamladı. 18 yaşına girmesiyle birlikte aktif siyasete atılan ve 2 yıl sonra CHP İzmir il kongresinde seçilerek yönetim kurulu üyesi olan Şentürk Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünü başarıyla bitirdi.

Henüz 20 yaşındayken partisinin il bazında en yüksek yönetim organına seçilme başarısını sergileyen ve ülkenin arka arkaya seçimlerden geçtiği dönemde yoğun çalışma programlarına katılan Şentürk yine de eğitimini aksatmadığını ifade ederken mezuniyetiyle ilgili konuştu.

GURURUNU YAŞIYORUM
İlk olarak 2016 yılındaki kongrede seçilen ve siyasete profesyonel şekilde adım atan Şentürk, “Siyasette iyi noktalara gelip ülkeme, insanlara faydalı olmak en büyük borcum. 3.5 senedir CHP İzmir il yöneticisiyim. En genç il yöneticisi olmanın gururunu yaşıyor ve genç arkadaşlarıma karşı olan sorumluluğumu hep içimde hissediyorum. Üniversite hayatımı başarılı bir şekilde tamamladım. Artık önüm daha da fazla açıldı. Bundan sonraki hedefim; mensubu olmaktan onur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve Atatürk'ün kurduğu çağdaş Türkiye Cumhuriyetine faydalı bir birey olmaktır” dedi.