GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Şubat 2024 Perşembe 15:53

CHP'nin adayı Balkan'dan kayyuma ihale tepkisi: Kiralasanız da iptal edeceğiz!

Urla Kayyumu’nun aralarında yelken kulübünün de olduğu 10 taşınmazı ihaleye çıkarmasına tepki gösteren CHP Urla Belediye Başkan Adayı Selçuk Balkan “Urla halkına ait olan denize sıfır araziyi giderayak peşkeş çekmeyin. Şunu tekrar belirtelim ki kamusal alanlar kamunun kullanımına açık olacak sahiller halkın olacak siz kiralasanız da biz iptal edeceğiz” ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ - Urla Kaymakamı ve Urla Belediye Başkanvekili Mustafa Gözlet’in seçime kısa bir süre kala belediyeye ait 10 taşınmaz için kiralama ihalesine çıkmasına ilk tepki CHP Urla Belediye Başkan Adayı Selçuk Balkan’dan geldi.

KAYYUMDAN KİRALIK KULÜP ARSASI!

Park Urla alanın da 10 yıllığına kiralanmak istediğini hatırlatan Balkan “Daha önce kayyum yönetimini uyarmıştık. Seçime 90 gün kala on yıllığına kiraya vermek için meclisten yetki istemesine karşı çıkmıştık. Ancak görüyoruz ki kayyum yönetimi yine Atatürk Mahallesi’nde bulunan spor tesisi ve yelken kulübü olarak imarlı denize yaklaşık 4000 metre karelik alanı diğer kiralık alanların arasına katarak giderayak kiralamaya çalışıyor.” dedi.

'GİDERAYAK PEŞKEŞ ÇEKMEYİN!'
Kayyum yönetimine çağrıda bulunan CHP’li Balkan “Bizler buradan tekrar kayyum yönetimine çağrıda bulunuyoruz halkın iradesine ipotek koymamak için zaten ortaya koyduğunuz anti demokratik kayyum uygulaması ile beraber Urla halkına ait olan denize sıfır araziyi giderayak peşkeş çekmeyin. Şunu tekrar belirtelim ki kamusal alanlar kamunun kullanımına açık olacak sahiller halkın olacak siz kiralasanız da biz iptal edeceğiz ve inadına halkçı belediyecilik yaparak kamusal alanları halkın kullanımı açacağız” ifadelerini kullandı.