GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Ekim 2018 Perşembe 13:49

CHP Milletvekili Sındır: 'Aday değilim' demiyorum!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır Büyükşehir belediye başkan adaylığına yeşil ışık yaktı. Sındır, “Baskı ve teveccüh var. Aday değilim demiyorum. Süreci izliyorum” dedi.

EGEDESONSÖZ-  Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır yerel seçim startının verildiği şu günlerde Büyükşehir adaylığıyla ilgili kendisine vatandaşlardan baskı geldiğini söyledi.

SONSÖZ TV’de yayınlanan “Günaydın Ege” programına konuk olan Sındır, “Herkesin önce kendisini tartması ve kendisini bilmesi lazım. Bu görev kutsal bir görev. İzmir çok önemli bir şehir. Beklentiler çeşitli, koşullar farklı. Bu halka hizmet etmek, memnuniyeti arttırmak kutsal bir görev. Süreci ben de yakından takip ediyorum. Kesinlikle ‘aday değilim’ demiyorum. Aday olmak için de açıklama yapmam gerekiyor. Henüz o aşamada değilim. Baskı var, teveccüh var. Kendi iç dünyamda olabilirliği arttırıcı (adaylık açıklaması) bir süreç yaşıyorum. Takdir parti genel merkezimizindir. Verilecek karara saygı duyarım. Biz bir seçim sürecine girdik. Hiç olmamış gibi (adaylık) siyasi çalışmalarımıza devam ederiz. Milletvekili olarak sahadaki çalışmalarımız sürer. Ama şu kesin ki halk istiyorsa her şeyi yapar. En büyük güç halktır” dedi.

AZİZ BEY’İN KAOSA İZİN VERECEĞİNE İNANMIYORUM
Milletvekili Sındır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yaptığı “aday olmayı düşünmüyorum” açıklamasını da değerlendirdi. Sındır, “Ben kararını bekliyordum. Aziz Bey ile bundan önce samimi, abi-kardeş diyaloğumuz içinde bana söylemleri olmuştu. O zaman açık açık söyledi. Görevi bırakmak istediğini iletti. Büyükşehir belediye başkanlığı kolay bir görev değil. İnsanın yaşamında her şeyini kenara bırakarak bu işi yapması gerekiyor.  En ufak bir aksaklık da motivasyonu bozar. Verilen kararlar herkesi memnun da etmeyebilir. Sürekli stresi olan bir görev. Aziz başkan 2104’te de aday olmayacaktı ama Binali Yıldırım’ın çıkışına kayıtsız kalamazdı. Şimdi artık böyle bir süreçte ‘yeter artık’ diyor. Aktif siyaseti bırakacağını söylüyor ama kent yönetimi ve sosyal faaliyetlerde bulunacağını düşünüyorum” dedi.

Sındır, Kocaoğlu’nun kararının erken ya da geç olmasının tartışılmaması gerektiğini söyledi. Sındır, “Öncelikli olarak Aziz Bey’in kararına saygı duymak gerekiyor. Kente yaptıkları ortada. Emeği var. Ürettikleri eserler, geride bıraktıkları için hepimizin şükran borcu var.  Erken açıklama yapmasının sebebini zaten kendisi değerlendirdi. Belirlenecek adayın daha erken belirlenmesini beklediğini iletti. Sorunlu biz zaman dilimi yaşanmasın, aday rahat çalışsın istedi. Buna saygı duymak gerekir. Partimiz mutlaka bir karar verecektir. Sayın genel başkanımız ve partimizin yönetim kademesinde görev alanlar Kocaoğlu’na karşı bir tavır içinde olmazlar. Şaibeli bir durum varmış gibi ortada durmak da yanlış. Şahsen ben de kendisiyle görüşme talebimi ilettim. Bunu dostane, samimi bir şekilde yapmak için isteğimi bir düğün sonrası dile getirdim. Aziz Bey’in duygusal bir dönemi olduğu için Ankara’dan telefon beklemiş olabilir” diye konuştu.

Sındır, Kocaoğlu’nun olmaması halinde partide bir tartışma/kaos olmayacağını da söyledi. Sındır, “Aziz Kocaoğlu bu kente hizmet etmiş deneyimli bir siyasetçi. Ne dediğini çok iyi bilen birisi. Yerine aday göstermek için çalışacağına yönelik yorumları doğru bulmuyorum. Bu durumun kaos getireceğini düşünmüyorum. Aziz Bey’in de buna izin vereceğine inanmıyorum. Kaosa neden olacak her şeyden kaçınmalıyız. Birlik beraberlik içinde çalışıyoruz. Kaos beklemek ve bunun üzerine açılım yapmak kimseye fayda getirmez” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Sındır, il ve ilçelerde aday belirleme yöntemlerinin farklı olduğunu belirtirken bir yere uygun yöntemin belirlenmesinin inisiyatifinin genel merkezde olduğunu belirtti.  Sındır, partinin aday belirlerken STK’lara, kanaat önderlerine, parti örgütlerine ve kent kamuoyuna görüş soracağını söyledi.