GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Ocak 2021 Salı 15:24

CHP, Menemen için kararını verdi!

CHP YDK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, yaptığı açıklamada yarın yapılacak olan kura çekimine katılmayacaklarını açıkladı. Polat açıklamasında "Seçim kayyumu atamışlar. CHP olarak bizim kayyumlara karşı tavrımız belli. Bunu doğru bulmadık. Arkadaşlarımız Meclis toplantısına katılmadı. Kuranın yarın çekilmesine karar verilmiş. Yarın da katılmayacağız" dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Valiliği'nin olağanüstü toplantı çağrısı sonrası Menemen Belediye Başkanvekilliği seçimi için biraraya gelen Menemen Meclisi'nde çoğunluğu elinde bulunduran Millet İttifakı Grubu'nun boykotu sebebiyle seçim yarına ertelendi. Yarın yapılacak seçimde ise 31 üye sayısının 4'te 1'inin katılımı kura çekimi için yeterli olacak.

"KAYYUMU KABUL ETMİYORUZ"
CHP YDK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, yaptığı açıklamada yarın yapılacak olan kura çekimine katılmayacaklarını açıkladı.

Egedesonsöz'e konuşan Polat, "Seçim kayyumu atamışlar. CHP olarak bizim kayyumlara karşı tavrımız belli. Bunu doğru bulmadık. Arkadaşlarımız Meclis toplantısına katılmadı. Kuranın yarın çekilmesine karar verilmiş. Yarın da katılmayacağız. Bugün olduğu gibi yarın da oturuma sadece Deniz Karakurt hanımefendi katılacak. Çekilmiş kuranın tekrarını yapmak istiyorlar. Diğer bir deyişle, 100 metre koşusunun son 10 metresini yeniden yapmaya çalışıyorlar. Bu doğru değil. Kayyumu kabul etmiyoruz. AKP kazanıncaya kadar kurayı tekrarlamak istiyorlar."

Yapılacak toplantıda yasa gereği salt çoğunluk yerine 4’te 1 yeterlilik aranacak. 8 üyenin kura çekiminin yeterli olacağı seçimde 15 CHP'li, 10 AK Parti'li, 3 İYİ Partili, 2 MHP'li ve 1 bağımsız üye bulunuyor. Millet İttifakı grubunun boykot kararı alması durumunda tek adaylı olacak seçimde Menemen Belediyesi’nin Cumhur İttifakı’na geçecek. Deniz Karakurt'un yeniden aday olması durumunda ise şanslar eşit olacak.