GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Nisan 2021 Salı 17:49

CHP Menemen'e atanan isim belli oldu

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetimi, Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur'un vefatı sonrası olağanüstü toplandı. Menemen'de boş olan İlçe Başkanlığı görevi için geçici atamanın gerçekleştirildiği toplantıda, ayrıca Torbalı'da seçimi gerçekleştirilecek Başkan Vekilliği için izlenecek yol haritası da masaya yatırıldı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi'nde İzmir İl Yönetimi olağanüstü çağrı üzerine bugün CHP İzmir İl Binası'nda bir araya geldi.

Menemen'de CHP'den Belediye Başkanı seçilen Serdar Aksoy'un tutuklanması sonrasında gerçekleştirilen Başkan Vekilliği seçimlerinde çoğunluğun Millet İttifakı'nda olmasına rağmen CHP içerisinde yaşanan 'fire'ler sonrası belediye yönetimi AK Parti adayı Aydın Pehlivan'a geçmişti.

Yaşanan süreçte fatura CHP Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan ve ilçe yönetimine kesilirken, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de yaşanan süreçte eleştirilerin odağına yerleştirilmişti.

ÖMER GÜNEY'E GEÇİCİ BAŞKANLIK
Gerçekleştirilen toplantıda ayrıca, Menemen Belediyesi Başkan Vekilliği seçimleri sürecinde yaşanan krizler nedeniyle sorumlu tutulan ve 18 Mart tarihinde gerçekleştirilen İl Yönetimi toplantısı ile görevine son verilen CHP Menemen İlçe Yönetimi içinde karar alındı. Boş olan İlçe Başkanlığı koltuğuna beklenen atama gerçekleştirildi. Geçici yönetimin kurulması ve seçime kadar yönetimi götürmesi beklenen yönetim için başkanlık görevine Ömer Güney getirildi.

SOYER İLE İL ARASINDA İŞBİRLİĞİ
Torbalı Belediye Başkanlığı görevini yürütürken geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hastanede hayatını kaybeden merhum İsmail Uygur sonrası yerine getirilecek isim ve izlenecek yol haritası da görüşüldü. 

İl Yönetimi, Torbalı Belediyesi Meclisi'nde yer alan 18 CHP'li Meclis Üyesi ile tek tek görülmesi beklenen süreçte, CHP İzmir İl Başkanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ortaklaşa hareket edeceği de toplantıda konuşulan bilgiler arasında yer aldı.