GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Eylül 2017 Pazartesi 12:11

CHP Menemen’de Başkan Şahin güvercin uçurdu... Muhalefet ne yaptı?

Mahalle delege seçimleri sürerken Menemen’de mesai bugün kurulacak sandıklarla sonlanacak. Belediye Başkanı Şahin, güvercin uçurup sandık mesajı verdi. Muhalefetin 10 Eylül’den itibaren yapılan seçimlerde başarılı olduğu mahalleler de netleşti.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) işleyen olağan kurultay takvimi kapsamında gerçekleştirilen mahalle delege seçimlerine hafta sonunda da devam edildi.

İzmir’de bazı ilçelerde önemli gelişmeler yaşandı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanlarının sürece karışmama talimatı vermesi gözleri kentteki yerel yöneticilere çevirmişti. Uzun yıllardır görevini yürüten Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin geçtiğimiz günlerde seçimlere müdahale edeceğini açıkça ifade etmişti.

Gelişmelerin ardından 10 Eylül tarihinde sandık startı verildi. 8 günlük periyotta Menemen’de gerek hafta sonu gerek hafta içi süreç hareketli yaşandı.

Seçim mesaisinin sonlanacağı gün Menemen’de Belediye Başkanı Şahin delege seçimleriyle ilgili önemli mesajlar verdi ve güvercin uçurdu.

İKTİDARDA OLAN BİR KARDEŞİNİZ OLARAK, PARTİ İÇİ MUHALEFET BİZİ…

Şahin, “Bugün demokrasinin gereği olan sandık başındaydık. Tabi ki normal seçimlerde hepimiz sandık başındayız. Parti içi demokrasi olan delege seçimlerini hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Emiralem’de de yaptıktan sonra bitirmiş olacağız. Parti içi muhalefet her zaman iyidir, güzeldir, hoştur. Bizi de kamçılıyor iktidarda olan bir kardeşiniz olarak. Baştan beri söylüyorum 1999 yılından bu yana Menemen Belediye burçlarında 6 oklu CHP bayrağı dalgalanıyor. Biz birliğimizi, dirliğimizi beraberliğimizi koruduğumuz sürece, ki koruyacağız. Hep söyledim bu işin beyazı mavisi yok. Bir olacağız diri olacağız hep beraber CHP bayrağını Menemen Belediye burçlarından indirmeyeceğiz. Kemal Kılıçdaroğlu’nu başbakan yapacağız. Beyaz güvercinlerimizi de birlik, beraberlik, Atatürkçü düşünceyi korumak için Atatürk ilkelerine daha fazla bağlı kalmak için hep birlikte uçuyoruz” ifadelerini kullandı.

MUHALEFET NE YAPTI?

Öte yandan ilçedeki bir kısım önemli mahallede muhaliflerden oluşan listelerin seçimden galibiyetle ayrıldığı ifade edildi. Ön seçimden birinci çıkarak milletvekili adayı olan ve seçilemeyen Ali Kemal Elitaş’ın destek verdiği öne sürülen muhalefet blokunun 10 Eylül’den itibaren gerçekleşen seçimlerde belediye ve ilçe yönetimi destekli yapılarla hemen hemen aynı oranda delege aldığı öğrenildi. Buna göre ilçedeki muhalefet; İncirli Pınar Mahallesi’nde 41-25, Irmak Mahallesi’nde 37-23, 9 Eylül Mahallesi’nde 31-29, İstiklal Mahallesi’nde 83-73’lük sonuçlarla mevcut yapıyı mağlup etti. 30 Ağustos Mahallesi ve çok sayıda mahallede uzlaşmalı tek listeler çıktığı belirtildi.