GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Kasım 2017 Cuma 12:55

CHP Menderes'te o meclis üyesine disiplin yolu!

Menderes’te AK Partili Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun borçlanma teklifine oy veren CHP’li meclis üyesi Zeki Taşyakan disipline gönderildi. İlçe Başkanı Ahmet Pala, “Herkes partinin kararlarına uymak zorundadır” dedi.

EGEDESONSÖZ- Menderes Belediye Başkanı AK Partili Bülent Soylu’nun geçtiğimiz günlerde meclis kararı alarak çalışmalarını başlattığı 20 milyon TL’yi aşan borçlanma talebi krize neden olmuştu. CHP’nin itirazına rağmen karar oy çokluğu ile geçerken seçim sonuçlarına göre CHP’den meclise giren Zeki Taşyakan başkanlık önergesinin lehine oy kullandı. Partinin grup kararı olmasına rağmen belediyenin borçlanmasına onay verdi.

ACİL TOPLANTI
Kararın ardından CHP’li meclis üyeleri durumu ilçe başkanlığına bildirdi. CHP İlçe Başkanı Ahmet Pala başkanlığında toplanan meclis üyeleri Taşyakan’ın tavrının doğru olmadığını söyledi. Taşyakan’ın daha önce de grup toplantılarına katılmaması, kararlara uymaması üzerine kesin ihraç talebiyle disipline gönderilmesi kararı alındı. İlçe yönetim kurulu kararının ardından durum il yönetim kurulunda da kabul edilerek dosya disiplin kuruluna gönderildi.

FOTO: Ahmet PALA

İlçe Başkanı Pala, “Partimizin bir kuralı, tüzüğü var. Partide grup kararına uyulmaması halinde yapılacaklar da çok net şekilde belirtilmiş. Belediye başkanı önce 15 milyon ardından da yine 5 milyon TL’nin üzerinde bir borçlanmayı meclise getirdi. Bundan önce de 30 milyon TL zaten belediyeyi borçlandırmıştı. Şimdi bizim arkadaşlarımız duruma ‘hayır’ derken bir meclis üyemiz ‘evet’ diyor. Bu uyum ve birlikte çalışmayı bırakın partililik bilinci açısından kabul edilebilir bir şey değildir. Ve bunun için de gereği yapılmıştır” dedi.