GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Ağustos 2023 Cumartesi 16:40

CHP Menderes'te devir-teslim günü

CHP Menderes İlçe Başkanlığına seçilen Hakan Karakurt, görevi Sezen Şen’den devraldı.

CHP Menderes İlçe Kongresi’nde seçimi kazanan Hakan Karakurt bugün gerçekleştirilen törenle görevi Sezen Şen’den aldı.

İlçe meydanında gerçekleştirilen tören Menderes Belediye Başkanvekili Erkan Özkan, yeni yönetim kurulu ve partililer katıldı.

Başkan Karakurt programda yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bu örgüte geçmişten bu güne kadar emeği geçmiş ilçe başkanlarının, belediye başkanlarının, ilçe yöneticilerinin, kadın ve gençlik kolları başkanlarının, kadın kollarında çalışan kadınlarımızın, gece yarılarında direk tepelerinde bayrak asmak için çaba harcayan gençlik kolları üyelerinin ve örgütümüzün temel taşları olan siz değerli üyelerimizin  önünde saygı ile eğilerek sözlerime başlamak istiyorum. Ayrıca, benim bu göreve seçildiğim ilçe kongremizde, bana ve yönetim kuruluna destek veren yada vermeyen tüm delegelerimize de saygılarımı sunuyorum. İlçe kongremizde örnek bir davranış sergileyerek tarafsız davranan Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Erkan Özkan da bu davranışından dolayı özellikle teşekkür etmek istiyorum.

İlçe yönetim kurulu olarak üstlenmiş olduğumuz görevin ciddiyetinin ve sorumluluğunun farkındayız. İlçe kongresinde yapmış olduğum konuşmamda da belirttiğim gibi, bizler bu göreve “YENİDEN TOPARLANMA” sloganı ile talip olduk.

Bu hedef doğrultusunda; ilçemizde yaşanan kutuplaşmalara neden olan, parti içerisinde bölünmelere yol açan olayları sona erdirerek yeniden birlik ve beraberlik içerisinde ben değil biz diyerek, birinin adamı değil,  altını bir kez daha çizerek bir kez daha  söylüyorum örgütün adamı olarak hareket edeceğiz.

Yaklaşan yerel seçimlerde partimizin tekrar başarılı olması için  birleştirici ruhla, birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya, kırgınlıkları, küskünlükleri sona erdirmeye mecburuz.

Alınan yanlış kararlar ve keyfi uygulamalar yüzünden ülke ekonomisin dibe vurduğu, halkımızın en zaruri ihtiyaçlarını dahi karşılamakta zorlandığı, çocuklarını yeterli besleyemediği, yeterli eğitim veremediği, özgürlüklerin kısıtlandığı, gençlerimizin umudu başka ülkelerde aramaya başladığı  bir dönemden geçiyoruz.

Ülkenin bu kaotik ortamında hem kendi partilerimize hem de tüm halkımıza umut olmak zorundayız.

Çoğunluğu genç arkadaşlardan oluşan ilçe yönetim kurulu olarak bizler “eleştiri odaklı” değil, “çözüm odaklı” çalışmaya kararlıyız.

Görev yapacağımız süre boyunca, sizlerin, özellikle tecrübeli büyüklerimizin bizlere yapacağı uyarı ve eleştirileri dikkatle değerlendirecek, ilçemizin coğrafi ve demografik yapısını da göz önünde bulundurarak Menderes Halkının her kesimine ulaşmaya ve sorunları ile ilgilenmeye özen göstereceğiz.

Bu sıcak yaz gününde sözlerimi fazla uzatmak istemiyorum.

Hedeflerimize ulaşmak için yapılacak çok işimiz var. Ama, biz bu hedeflere ulaşmaya kararlı ve azimliyiz”

Belediye Başkanvekili Erkan Özkan törende yaptığı konuşmada ise şunları söyledi:

“Cumhuriyet Halk Partisi Menderes İlçe Örgütümüzde yeni bir dönem başlıyor. Bugüne kadar Sezen Başkanı’mız ve Yönetim Kurulu ekonomik kriz, deprem felaketi, genel seçimler gibi zorlu süreçleri büyük bir özveriyle atlattılar. Örgütün huzurunu, birlik ve beraberliğini sağladılar. Başkanımız Sezen Şen’e ve Yönetim Kurulu’na emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Bundan sonraki süreçte, tabi öncelikle yerel seçimlerde partimizi Menderes’te ve büyükşehirde iktidar yapmak istiyoruz. Parti emekçilerimizin otuz ilçede de partimizi iktidar yapacağına canı gönülden inanıyorum. Yerel yönetim olarak en büyük gücümüzü örgütümüzden alıyoruz. Bu mücadelede örgüt ve yerel yönetim omuz omuza durarak bunların hepsini başaracağız.

Başkanımız Hakan Karakurt ve Yönetim Kurulu’nu kutluyorum. Menderes ilçe kongremiz partimizin geleneklerine uygun, örnek olacak bir demokratik havada geçmiştir. Demokrasinin ve adaletin son noktasına geldiği günümüzde bunun değeri tartışılmaz bir noktada durmaktadır. Böyle bir durumda hep birlikte, birbirimizi kucaklayarak, tek yürek olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin değerleri için, Cumhuriyet Halk Partisi’nin başarısı için ayrılmaz bir bütün olduğumuzu gösterdik.Bu hususu çok önemsiyorum. ‘Ben size Cumhuriyet’i, Cumhuriyet Halk Partisi’ni emanet ediyorum’ diyen bir liderin kurduğu partide siyaset yapıyoruz. Bu bilinçle halk adına, ülke adına, kişisel düşüncelerimizi bir kenara bırakarak mücadele edelim. Milletimizin buna ihtiyacı var. Milletimizin bu yalan iktidarının yıkılmasına ihtiyacı var.

Tekrardan yeni ilçe başkanımızı ve Yönetim Kurulu’nu tebrik ediyorum. Böyle zor bir görevi üstlenmek her şeyden önce büyük bir fedakarlıktır. Menderes’imize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.