GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Temmuz 2023 Cuma 09:27

CHP Menderes’te delege seçimleri tamamlandı... Karakurt rüzgarı!

Merkezdeki 7 mahallenin 6’sından galip çıkan Hakan Karakurt, toplam 44 mahallenin çok büyük bir bölümünde de CHP’lilerin desteğini gördü. Mustafa Kayalar destekli İlçe Başkanı Sezen Şen, Cüneytbey mahallesinde liste çıkaramadı. Karakurt, “Bu iş yüzde 99 bitti” dedi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü’nde ilçelerde başlayan delege seçimleri Menderes’te sonlandı. Görevden alınan Belediye Başkanı Mustafa Kayalar tarafından desteklenen CHP İlçe Başkanı Sezen Şen, 22 delegesi bulunan Cüneytbey mahallesinde liste çıkaramazken, rakibi Hakan Karakurt rüzgarı esti. Merkezdeki 7 ilçenin 6’sında, İlçe’ye karşı oluşan “değişim” grubunun lideri Hakan Karakurt’un listesi kazandı. İlçenin toplam 44 mahallesi olduğunu ve büyük bir üstünlük kurduklarını belirten Hakan Karakurt, “Bu iş yüzde 99 bitti” ifadesini kullandı.

KARAKURT: YOLA ÇIKARKEN, TOPARLAYICI OLMAYI AMAÇLADIM
Merkez mahalleler dışındaki yerlerde mavi liste beyaz liste kavramı olmadığını, oralarda delegelerin genelde belli olduğunu belirten Hakan Karakurt, delegasyon seçim sürecini şu sözlerle değerlendirdi:

“Barbaros ve Gölcükler mahallelerinde mavi liste beyaz liste yoktu, kırmızı liste vardı. Bu iki mahalleyi de kazandık. Cüneytbey mahallesinde 22 delege seçilecekti ve bu mahalleyi de biz kazandık. Çünkü karşı taraf liste dahi çıkaramadı. Geçen hafta yapılması gereken Cüneytbey seçimleri, rakibimizin acaba liste oluşturabilir miyim diyerek zaman kazanmak amacıyla bir hafta ertelenmişti. Boşu boşuna ertelediler, partimize zarar verdiler. Sonuç olarak, mahallelerimizde herkes değişimden yanaydı. Diğer bir deyişle ilçe yönetiminin başarılı olmadığı düşüncesiyle değişimi destekledi, bize teveccüh gösterdi. Bu işin yüzde 99 bittiğini düşünüyorum. Delege seçimlerinde ufak tefek sorunlar yaşanmış olsa da, bir takım baskılarla karşılaşsak da önemli bir kesimden büyük destek gördük. Delege seçimlerinde emeği geçen, katılım sağlayan tüm üyelerimize sonsuz teşekkürler ediyorum.  Bu yola çıkarken, toparlayıcı olmayı amaçladım. Bu konuda kararlıyım. Kimseyi kırmak, üzmek yok. Kırgınları, küskünleri de parti çatımız altında tekrar görmek istiyoruz ve herkesi CHP şemsiyesi altında buluşturmak için çok çalışacağım. Güzel bir ekip kurup, herkesin takdir edeceği çalışmalara imza atacağız. İlçe başkanlığı seçiminin ne zaman yapılacağı tarih olarak belli değil ancak şunu söyleyebilirim ki, çok güzel şeyler olacak.”