GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Ekim 2018 Çarşamba 08:35

CHP, Menderes’te Anık’ı mı aday gösterecek?

Menderes’te CHP’nin adayı olarak sahaya sürüleceğinin iddia edilmesi karşısında konuşan Anık, “Şu an yürüttüğüm görevler var. Görev verilmesi halinde değerlendireceğim” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde 2019 yerel seçimleri için aday adaylığı noktasında hareketlilik yaşanıyor.

Parti, 2014 yerel seçimlerinde kaybedilen 8 ilçede sahaya süreceği isimler daha erken tarihte açıklamak istiyor. Öte yandan bazı noktalarda parti dışı aday formülünün de uygulanacağı öne sürüldü.

Bu doğrultuda Menderes’te adaylık noktasında önemli bir gelişmenin meydana geldiği belirtildi. İsmi bir süredir CHP kulislerinde dillendirilen Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanvekili ve İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celil Anık’ın rüzgarı arkasına aldığı iddia edildi.

İlçede yapılan görüşmelerde ve mini toplantılarda taksici esnafının, STK temsilcilerinin, derneklerin Anık’ın aday olarak sahaya sürülmesi halinde blok şekilde CHP’ye destek vereceklerini açıkladıkları ifade edildi. Başkan Anık’ın ise yürüttüğü görevlerden dolayı herhangi bir aday adaylığı açıklamasında bulunmayacağı aktarıldı. İstifa etmek zorunda kalacak olan Anık’ın şu an bekleyerek süreci izleyeceği ifade edildi.

Hakkındaki gelişmelerin kendisine sorulması üzerine konuşan Anık, “Şu an yürüttüğüm görevler var. Görev verilmesi halinde değerlendireceğim” dedi.