GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Kasım 2021 Cuma 11:57

CHP Menderes'te 3 adaylı seçim!

Kemal Koç başkanlığındaki yönetimin düşmesinin ardından CHP Menderes’te 275 delege, yarın sandığa giderek yeni başkanı belirleyecek. Ferhun Baloğlu’nun sağlık sorunlarını gerekçe göstererek yarıştan çekildiğini açıklamasıyla, yarışın Ahmet İşler, Güler Mutlu Yılmaz ve Çağrı Çiftçi arasında geçmesi bekleniyor

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - CHP Menderes’te yeni ilçe başkanı ve yönetim kurulu, yarın yapılacak seçimle belirlenecek. Gizem Ergün’ün istifa etmesiyle yönetim içinden İlçe Başkanlığı’na getirilen Kemal Koç başkanlığındaki yönetim, istifalar nedeniyle düşmüştü. Bu gelişmenin ardından 4 adayın adı başkanlık için anılmaya başlamıştı ancak Ferhun Baloğlu’nun sağlık sorunlarını gerekçe göstererek çekilmesiyle, yarışın Ahmet İşler, Çağrı Çiftçi ve Güler Mutlu Yılmaz arasında geçmesi bekleniyor.

KARABACAK: DELEGE SAYISI, İSTİFALAR VE ÜYELİKLERİN DÜŞMESİYLE 275’E GERİLEDİ
Geçici yönetimin Başkanı Muammer Karabacak, seçimin, CHP örgütü ve Menderes için hayırlı olmasını temenni etti. Centilmence, demokratik bir yarış olacağından şüphe duymadığının altını çizen Başkan Karabacak, istifalar ve delegeliklerin düşmesi sonucu 275 kişinin oy kullanma hakkı olduğunun tespit edildiğini bildirdi. Saat 10.00’da başlayacak seçimde yeterli çoğunluk olan 138 kişinin katılımı olmaması durumunda, yönetmelikte yapılan değişiklik çerçevesinde öğleden sonra çoğunluk aranmaksızın seçime geçileceği öğrenildi.

BİRLEŞME ÇABALARI SONUÇSUZ KALDI
Kemal Koç yönetiminden istifa edenler arasında bulunan Veteriner Hekim Ahmet İşler, başkan adaylarından biri. İşler’in, Belediye Başkanı Mustafa Kayalar tarafından desteklendiği konuşuluyor. Güler Mutlu Yılmaz’ın yanı sıra Mimar Çağrı Çiftçi de başkan adayı olarak yarışacak. Yılmaz’ın, Ferhun Baloğlu’nun çekilmesinin ardından Ahmet İşler’in listesine karşı birleşme görüşmelerinde bulunduğu ancak uzlaşma sağlanamadığı öğrenildi.