GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
8 Ocak 2019 Salı 12:33

CHP Menderes aday adayı Öztürk: Satmayacağız, atmayacağız, yıkmayacağız!

Menderes Belediye Başkanlığı için yola çıkan CHP'li Mustafa Öztürk, ilçe köylerini ziyaretlerinde vatandaşların sorunlarını dinlerken önemli mesajlar verdi.

Görece Belediye Başkanlığı'nın ardından Büyükşehir ve Menderes Belediyeleri Meclis Üyeliği görevleri ile hız kesmeden 5 yıldır alanda olduğunu ve halkın sorunlarını çözmeye çalıştığını hatırlatan Öztürk;  Menderes'in ekonomik ve sosyal değerleri ile bir sıçramayı hakettiğini, ancak bunun için önce zafiyetlerle dolu yönetim anlayışından kurtularak, doğru planlamalara ve adımlara ihtiyacı olduğunu belirterek; " Geçim kaynağı ağırlıklı olarak tarım olan ve ürünleri ile ülke genelinde öne çıkan ilçemizin artık, satmaya, atmaya ve yıkmaya tahammülü yok. İttifakı yine bunun üstüne kuracaksanız boşuna. Çünkü; Menderes halkı artık ürettiğinin değeri artsın istiyor. İlçesinin tüketerek değil, üreterek ve hakkını alarak büyümesini istiyor." diye konuştu.

BELEDİYEYLE NE İLGİSİ VAR DİYEMEYİZ...
CHP Menderes Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Öztürk; mevcut kooperatifleri aktif hale getirerek, halkın güdümü ve ortaklığında, belediyenin öncülük ve denetiminde kolektif bir üretim modelinin şart olduğunu söyledi. Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü;  " Taş üstüne taş koymamız gerek.  Özellikle tarımsal kalkınmanın çiftçiden yana yegane gücü kooperatifler. Ekonomide bütünleşme kendiliğinden ortaya çıkmıyor. Bu sürecin organize edilmesi gerekli. Bu bağlamda, tarım-sanayi bütünleşmesinde en önemli işlevi tarımsal ticaret, kırsal sanayiler, kooperatifler ve sözleşmeli tarım yöntemleri yerine getiriyor. Bu dünyada böyle. Mutlaka Tarımsal Kalkınma Kooperatifler Birliği'ni kuracağız. Tarımsal sanayinin geliştirilmesi gerekiyor. Yerdeki mandalinayı nasıl değerlendiririz diye düşünmek gerekiyor. Yan ürünler tasarlamak ve üretmek zorundayız. Reçel, meyve suyu, kurutulmuş meyve entegre tesisleri kurmalıyız. Bunlarla belediyeninin ne ilgisi var dememek lazım. Halkın önünü açacak, onlara katkı koyacak her işte belediyenin sorumluluğu vardır. Bir belediye başkanı idaresindeki ilçenin refahından sorumludur. Hak paylaşımından, adil dağılımdan ve gelişme yöntemlerinden sorumludur."

İÇİ BOŞ DEĞİL, HEDEFİ OLAN İŞLER...
Köylerde hemşerileriyle bir araya gelerek onlarla uzun süre sohbet eden CHP Menderes Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Öztürk; " İki dönem bağımsız olarak Görece Belediye Başkanlığı yaptım. Üzülerek söylüyorum ki; 2 binli yıllarda yaptığımız kreşin, spor tesislerimiz,müzemizin, kütüphanemizin hali harap. Bir Menderesli olarak; evi, ailesi, çoluğu çocuğu burada yaşayan, bu ilçenin suyunu, aşını tüketen biri olarak, kendi emeğimi geçtim, ilçem için üzülüyorum. Torunlarımı burada büyüteceğim çünkü. İçi boş işlerle, süslü söylemler, sözlerle  zaman kaybeden bir Menderes var. Oysa, ayağa kaldırılmayı bekleyen bir Menderes var.  Hemşerilerimin düşüncesi de bu. Kiminle bir araya gelsek konu aynı. Çiftçimiz de, esnafımız ve sanayicimiz de 'Yerimizde sayıyoruz, geriliyoruz, her geçen gün daha kötüye gidiyor.' diyor. Buna kayıtsız kalınamaz. Eğer derman belediyecilik diyorsak, önce bu sese kulak vereceğiz." diye konuştu.

MENDERES, CHP DİYECEK...
2019 Yerel Seçimleri'nde MHP'nin adaylığı AK Parti'li Belediye Başkanı Bülent Soylu'ya bıraktığı Menderes'te sosyal demokrat beediyeciliğin destek görerek sandıktan çıkacağına olan inancını dile getiren CHP'li Öztürk; ilçenin siyasi eğilim geçişlerini değerlendirerek " Birlik ve dayanışma ile Menderes'i yine alırız.Ben inanıyorum, Menderes 31 Mart'ta CHP diyecek. " diye konuştu.  Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Öztürk; açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü; " 2014 yılında talihsizlikler yaşandı diyelim. Ama sonrasında Menderes'in başına gelen en büyük talihsizlik, AK Belediyecilik adı altında geriletilen hizmet oldu. Menderes, kuruluşundan bu yana demokrat kimliği ile öne çıkan bir ilçe. Vatansever, sağduyulu insanların yaşadığı bir yer. Geçmiş siyasi tercihlerine de 24 Haziran sandığına baktığımızda  AKP-MHP ittifakının ilçemizde çok prim yapmayacağını görürüz. Çünkü, ne ekerseniz onu biçersiniz. Zaman kaybeden, derdine derman bulamayan Menderes; biliyorum ki bu ittifaka güven oyu vermeyecek."