GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Aralık 2018 Pazartesi 14:55

CHP Menderes aday adayı Anık: En az yüzde 65 ile alırız!

CHP Menderes Belediye Başkan aday adayı Celil Anık iddialı açıklamalarda bulundu. "Kaybetmeyeceğim yarışa girmem" diyen Anık, "en az yüzde 65 ile seçimi alırız" dedi.

EGEDESONSÖZ- CHP Menderes Belediye Başkan aday adayı Celil Anık, SonSöz TV’de yayınlanan “Günaydın Ege” programında Aslı Eren’in sorularını yanıyladı.

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkanlığından istifa ederek belediye başkanlığına adaylığını koyna Celil Anık, Menderes’e katkı koymak adına yola çıktığını belirtti. Anık, “Ben menderesliyim, 6-7 kuşaktır oradayız. Ailem Yörük kökenlidir.Biz 1700 lü yıllardan beri mendereste yaşıyoruz. Yani doğup büyüdüğüm yer. Herkesin gönlünde doğup büyüdüğü yere hizmet etmek yatar” dedi.

“MENDERES’E HİZMET İÇİN HER PLATFORMDA VARIM”
Menderes’teki aday bolluğuna dikkat çeken Anık, “Menderes’te bir boşluk bir eksik var gibi görüyor insanlar. Herkes ilçesine bir şey katmak istiyor. Ben aday olan arkadaşlarımı yadırgamıyorum ne kadar çok olursa o kadar iyidir. Oradaki canlılığı ve siyasi oluşumdaki hareketi gösterir. Adayın çok olması ilçeye zenginlik verir. Yarın hangi arkadaşım görev alırsa alsın gösterilen arkadaşın etrafında toplanılacağına inanıyorum. Benim içinde o geçerli. Yani “aday olamadım” diye küsüp bir kenara çekilmem. Bir göreve talip olduysanız sizi de gösterebilirler başkasını da gösterebilirler. Ben Menderes’e hizmet için her platformda varım” dedi.

“GÖREV BANA VERİLİRSE O KAPI HEP HALKA AÇIK OLACAK”
Menderes’te mevcut belediyenin icraatlarını değerlendiren Anık, “Yapılan işlerde vardır ama Menderes’te işlerin iyi gitmediği ortada. Büyükşehir ile aynı partiden olmasanız dahi diyaloğunuzun iyi olması lazım. Eğer birlikte hareket etmezseniz hizmette aksama oluyor. Menderes’in bana göre çok yeniliğe ihtiyacı var. Başkan oldunuz mu vatandaşa dokunmanız lazım, bu çok önemli bişey. Kendinizi o odalara kapatırsanız bu iş olmaz. Ben 13 yıldır oda başkanlığı yapıyorum. Hiç kimse gelip bana ulaşamadığını söyleyemez.  Allah nasip eder de o görev bana verilirse o kapı halka hep açık olacak diyorum” dedi.

“ÖNCELİKLİ İŞİM TURİZMİ GELİŞTİRMEK”
Eski başkanlardan Ergun Özgün’ün “Menderes’in 5 yılı kayıptır” sözüne değinen Anık, “tabii ki eksikleri vardır, yapılan çalışma azdır ama 5 yıl kayıp denmez buna. Belirli noktalara sadece park yaparak sorunları çözemezsiniz. Turizm alanları tam olarak gelişmiyor. Bu bölgelere insanların teşvik edilmesi gerekir. Menderes’in en büyük şansı turizm. Eğer bu görev bana verilirse öncelikli işim Menderes’te turizmi geliştirmek olacak. Bu sahiller bizim için çok kıymetli. Menderes’e her bölgeden turist gelecektir” dedi.

“MENDERES’İ KOOPERATİFÇİLİĞİN BAŞKENTİ YAPACAĞIM”
Turizmin yanından kooperatifçilikte de atılım yapacaklarını belirten aday aday Anık, “ayrıca mandalinanın gerçek değerini kazanabilmesi için elimden geleni yapacağım. Kooperatifleşmenin süratle önünü açmak gerekir Menderes’te. Menderes’te henüz bir üretici birliği yok, bir tane kendini tam olarak ispatlamış kooperatif yok.  Birinci önceliğimiz kooperatifleşme. Menderes’i kooperatifçiliğin başkenti yapacağım. Hem hayvancılık konusunda hem tarım konusunda üretici birlikleri ve kooperatiflere büyük ağırlık vereceğiz. Ayrıca vatandaşlarımız topladıkları zeytinleri sıktırmak için Seferihisar’a, Selçuk’a gidiyor. Göreve geldiğim taktirde mutlaka belediyeye ait bir zeytin sıkma tesisi yapacağız” dedi.

“EN AZ YÜZDE 65 İLE SEÇİMİ ALIRIM”
“Kaybedeceğim yarışa girmem” diyen Anık, “Ben kendime güveniyorum. Her türlü siyasi oluşumdan oy alacağım. Açık ve net söylüyorum. Yaptığım çalışmayı biliyorum. Bundan eminim. Bu zamana kadar vatandaşa parti ayırımı yapmaksızın hizmet etmişimdir. Bugün sahaya indiğimde karşılığını göreceğim. Ben kaybedeceğim yarışa girmem. En az yüzde 65 ile seçimi alırım” dedi.