GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Kasım 2023 Pazar 15:12

CHP listesinden seçilen DEVA Partili Ösen: Farklı bir belediyecilik anlayışı şart!

CHP listesinden DEVA Partisi İzmir milletvekili olan Seda Kaya Ösen, İzmir’de yaşanan deniz taşmasının ardından sosyal medya hesabı üzerinden, “İzmir’in 30 senelik altyapı sorununu çözmek için farklı bir belediyecilik anlayışı şart” paylaşımı yaptı.

EGEDESONSÖZ – İzmir’de yoğun yağışların ardından kentin sahil kesiminde deniz taşması meydana geldi. Taşma sonrasında birçok dükkan ve evi su basarken sokakları sel aldı.

CHP listesinden DEVA Partisi İzmir milletvekili olan Seda Kaya Ösen, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla ‘farklı bir belediyecilik anlayışı şart’ diyerek yaşananlara tepkisini ortaya koydu.

Ösen sosyal medya hesabı üzerinden şu paylaşımı yaptı:

Deniz taşması ardından Alsancak ve Bostanlı’da birçok dükkan, araba kullanılamaz hale geldi, evleri su bastı. İklim değişikliği bir gerçek, fakat bu sahnelere çocukluğumdan beri aşinayım. İzmir’in 30 senelik altyapı sorununu çözmek için farklı bir belediyecilik anlayışı şart.

'İZMİR'E ÖZGÜ BİR DURUM DEĞİL, BUNA UYGUN YAPILAŞMAYLA MÜCADELE EDEBİLİRİZ'
Paylaşımın altında Ösen'e cevap veren bir vatandaş, "Deniz taşmasından kaynaklı su baskınını altyapıyla engelleyemezsiniz Seda Hanım deniz suyu yüzeyden taşarak geliyor sorunun tespitiyle çözümünüz yanlış" dedi. Ösen ise vatandaşa, "Hem altyapı, hem yükselen deniz seviyesi ile ilgili önlemler, hem buna uygun yapılaşma, hemde daha innovatif çözümlerle bu sorunla mücadele edebiliriz Okan Bey. Dünyada birçok şehir bu tehdit ile karşı karşıya, İzmir’e özgü bir durum değil" diyerek cevap verdi.