GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
11 Ağustos 2017 Cuma 16:03

CHP'liler Aliağa’daki satışı Başkan Kocaoğlu’na götürecek!

Çaltılıdere’deki satış için CHP İlçe Başkanı Durmaz’ın Büyükşehir önerisi karşılık buldu. Belediye Başkanı Acar’ın kendisiyle görüşen CHP heyetine, “Siz Büyükşehir Belediyesi ile görüşün, onlar olumlu değerlendirirse, bizde olumlu değerlendiririz” şeklinde olumlu cevap verdiği belirtildi.

EGEDESONSÖZ - Aliağa Belediyesi’nin, Çaltılıdere Mahallesi’nde bulunan 597 bin metrekarelik, denize sıfır arsanın satışı için harekete geçmesinin ardından başlayan kriz başka bir boyuta taşındı.

Satış kararının ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Özcan Durmaz, AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, Milliyetçi Hareket Partili (MHP) Belediye Başkanı Serkan Acar’ı sert bir dille eleştirmişti.

SATIŞ İÇİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’Nİ İŞARET ETMİŞTİ!
CHP’li Özcan Durmaz tepkinin yanı sıra bir de öneri dile getirmişti. Durmaz’ın, “Aliağa Belediyesi bu araziyi rekreasyon alanı olarak kullanmaktansa satıp gelir elde etmek istiyorsa; ön alım hakkını kullanarak küçük hisseyi satın alsın ve arazinin tamamını satın alması için büyükşehir belediyemize teklif etsin. Büyükşehir bu araziyi aynı bedelle satın alarak, halkımızın kullanabileceği eğlenme, dinlenme alanları ve çevre düzenlemesi yapsın. Böylece, hem Aliağa Belediyesi bu araziyi satarak gelir elde etme amacına ulaşmış olsun, hem de arazi kamu mülkiyetinde kalarak halkımız için kullanılsın” açıklamasının ardında flaş bir gelişme yaşandı.

BÜYÜKŞEHİR OLUMLU DEĞERLENDİRİRSE BİZ DE…
CHP Başkan Acar’a heyet gönderdi. Görüşmelerin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Durmaz bu kez şunları söyledi: 

"Değerli hemşerilerim;

Çaltılıdere’deki 600 bin m2lik belediye arazisinin özel bir kişiye değil de Büyükşehir Belediyesine satılması yönündeki önerimizi dün partimizin bir heyeti Belediye Başkanı Sayın Serkan Acarı ziyaret ederek kendisine iletti.

Sayın Başkan heyetimize cevaben “Siz Büyükşehir Belediyesi ile görüşün, onlar olumlu değerlendirirse, bizde olumlu değerlendiririz” demiştir.

Bizde aldığımız bu söz üzerine Aliağa’nın talebini Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu’na taşıyacağız. Kendisinden arazinin Büyükşehir tarafından satın alınarak, Aliağa halkının kullanabileceği bir dinlenme ve mesire alanı olarak düzenlenmesini isteyeceğiz.

Sevgi ve saygılarımla."