GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Kasım 2023 Salı 15:19

CHP lideri Özel net konuştu: Örgüt isterse ön seçim!

CHP lideri Özgür Özel, Genel Başkan seçilmesinin ardından ilk kez CHP'nin TBMM Grup Toplantısı'nda hitap etti. Ön seçim hakkında açıklamalarda bulunan Özel, "Halkın gönlünde yeri yoksa yeni aday belirleyeceğiz, örgütümüz çoklu yarış derse mutlaka ön seçim yapacağız. Örgüt denetiminde ön seçim yapacağımızı söyledim. Sandıktan kim çıkarsa onu adaylaştıracağız" dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, öğleden önce Meclis’te partisinin kapalı grup toplantısına katıldı. Toplantıda milletvekillerinin yanı sıra il başkanları da yer aldı. Öğleden sonra da il başkanlarıyla parti genel merkezinde bir araya gelecek olan Özel, ilk kez Genel Başkan sıfatıyla Grup Toplantısı’nda partililere hitap etti. Konuşmasının başında Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür etti. 

Toplantının ardından basın mensupları ile bir araya gelen ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel, ön seçimden vazgeçildiği yönündeki iddialara hakkında konuştu. Özel “Mevcut belediye başkanlarımızı anketle ölçeceğiz. Halkın gönlünde yeri yoksa yeni aday belirleyeceğiz, örgütümüz çoklu yarış derse mutlaka ön seçim yapacağız. Örgüt denetiminde ön seçim yapacağımızı söyledim. Sandıktan kim çıkarsa onu adaylaştıracağız” dedi.