GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Mart 2024 Cuma 15:07

CHP Lideri Özel 'Kolay kolay söz vermem' dedi, ekledi: İzmir'e roman vekil ve belediye başkanı!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Ben kolay kolay söz vermem. İzmir’den de Türkiye’den de Roman arkadaşlarımızın belirleyeceği isimleri milletvekili olarak görevlendireceğiz. Belediye meclislerinde  roman arkadaşlarımıza önemli görevler vereceğiz. İzmir’de belediye başkanlarımızdan birinin roman olması çok büyük zenginliğe işaret eder" dedi.

Oktay GÜÇTEKİN-Ozan EKİZ/EGEDESONSÖZ- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Romanlar Buluşması’nda açıklamalarda bulundu.

Özel’in konuşmasından satır başları şöyle:

ROMANLARIN UĞRAŞTIKLARI ÇEŞİTLİ AYRIMCILIKLAR, ADALETSİZLİKLER VAR
“Bu partinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk. İki eserim varsa biri cumhuriyeti diğeri CHP diyor. Biz onun partisinde siyaset yapıyoruz. Hepimiz onun kurduğu cumhuriyeti çok seviyoruz. Cumhuriyet eşit yurttaşlık ilkesine göre kuruldu. Bu toprakları birlikte kurtarıp cumhuriyeti birlikte kurduğumuz ve burada eşit yurttaşlar olduğumuz anayasamızda açıkça ifade ediyor. Romanlar ciddi sorunları olan bir topluluk. Romanların uğraştıkları çeşitli ayrımcılıklar, adaletsizlikler var. Gelir adaletsizlik ülkemizin bir sorunu ancak romanlarda çok daha ciddi sorunu. Eşitsiz dağılımdan en fazla zarar görenler Romanlar. Kayıt dışı istihdama itilen, kayıt içinden dışlanan, günlük kazançlı işler yapamaya zorlanan önemli bir topluluğu temsil ediyorsunuz.  Hiçbir dışlanmaya maruz kalmadan pozitif ayrımcılık uygulamaları ile aradaki fark kapatılması lazım. Bu ülkede ekonomik olarak bazı çocuklar bazı çocuklardan aradaki farkı kapatamayacak kadar geride başlıyor yarışa. Kuşkusuz roman çocukları buna en iyi örnek. Bu imkansızlıklar romanların birilerini onların üstüne attığı eksilikler gibi göstermeye çalışmayın aksine, roman çocukları biraz imkan tanındıklarında zekaları, yetenekleri biraz imana sağlandığında inanılmaz başarılar gösteriyorlar.

Sosyal demokratların diğer partilerden farklı olan kısmı, insanı ayırmayan ve dezavantajlılara pozitif ayrımcılığı savunan, bunların anayasaya konmasını savunan, göçmenleri yoksulları, her türlü dezavantajlı kesimleri savunmasıdır.

İL YÖNETİMİNDE ROMAN VATANDAŞIN OLMASINI ÖNEMSİYORUM
CHP'nin tüm belediye başkan adayları bu dönem çok genç ve dinamik. Burada da yarı yarıya kadın erkek eşitliği sağlanmış diyebilirim. Atatürk’ün yaptığı en önemli işlerden kadına seçme ve seçilme hakkını çoğu ülkeden önce vermesi. Ancak maalesef sonra bir gerileme yaşandı ve hak edilen yere gelmedi. İzmir'de bugüne kadar 6 kadın belediye başkanımız olmuş. Bu dönem 9 kadın adayımız var seçilecek yerlerden. İnşallah eşit temsili sağlayacağız CHP olarak. Bu noktada il başkanımızın bir roman kardeşimizi il yönetimine almasını önemsiyorum. Geçmişte Özcan kardeşimiz vardı ancak öyle 1 değil daha fazla temsiliyetin olması gerektiğini düşünüyorum. Bizim belediyelerimiz romanların en az sorun yaşadığı belediyeler.

GENÇLER GÖREVLERE TALİP OLSUN, SÖZ VERİYORUM, GENEL BAŞKANINIZ ARKANIZDA
Ben CHP Genel Başkanı olarak gençlik kolları ile yaptığım toplantıda şunu demiştim; Çok az kadın ve genç talepkar çünkü bizi yapmazlar diyorlar. Bu cam tavan sendromu. Gençlik kollarına dedim ki illerinize dönün ve tüm gençleri yüreklendirin. Sizin arkanızda genel başkanınız Özgür Özel var, kimseye ihtiyacınız yok diyin dedim. Kota koyuyoruz, 20 seçeceğiz 4'ü genç olacak. Bizimkileri koyuyorlar son sıralara. Ön seçim yaptığımız 199 yerde kotalar kendiliğinden tuttu, tutmayanı da biz ittirdik. 6 bin 500 genci belediye meclis listelerine yerleştirdik. Bundan önce söyleyen olmuştur tutulan tutulmayan olmuştur. Şimdi romanlar gençler olarak CHP'de siyaset yapın, yapan arkadaşlara destek olun. Gençler görevlere talip olsun, söz veriyorum, genel başkanınız arkanızda.

İZMİR’E ROMAN VEKİL VE BELEDİYE BAŞKANI
Romanlar Karşıyaka’da Cemil Bey’in çalışmalarından çok memnun. Cemil Tugay sosyal belediyecilik yapacak, bu kentte yaşayan herkesi değerli gören ve onları değerli olduğunu hissettirerek belediye başkanlığı yapacak. Ben kolay kolay söz vermem. İzmir’den de Türkiye’den de Roman arkadaşlarımızın belirleyeceği isimleri milletvekili olarak görevlendireceğiz. Belediye meclislerinde  roman arkadaşlarımıza önemli görevler vereceğiz. İzmir’de belediye başkanlarımızdan birinin roman olması çok büyük zenginliğe işaret eder. Lütfen partimizdeki arkadaşlarımızın sayısını arttıralım. Yeni bir döneme başlıyoruz. Bize güç verin, biz sizin temsil ettiğiniz değerli toplum kesimlerine özellikle gençlerimize sahip çıkacağız.

ONLARLA BERABER 'ROMAN DOSTU BELEDİYE' ÖDÜLÜNÜ ALDIK
Programda bir konuşma gerçekleştiren CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay ise “Biz geçen yıllarda Karşıyaka’da yerel yönetimler olarak herkese eşit hizmet götürmenin gereğini yerine getirdik. Bu yolculuğumuzda Romanlarımızın kendi mahallelerinde sorunların çözümlerinde kendi önderleri ile yapmış oldukları mücadele ile bize yoldaş oldular. Onlarla beraber 'Roman Dostu Belediye' ödülünü aldık. Farklı görevlerde bulunan tüm Roman arkadaşlarımızla gurur duyuyorum. Ege Mahallesi’nde beraber yaşadığımız coşkulu ortamda olduğu gibi beraber sevgi ve saygı ile 5 yıl geçirmeyi diliyorum. Roman mahallemizde bir yaşlı teyze vardı; ‘ben hiç oy vermedim, önümüzdeki seçimde sana oy vereceğim’ dedi. Hayatımda duyduğum en büyük ve en güzel sözlerden biriydi.