GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
30 Haziran 2024 Pazar 18:44

CHP Lideri Özel: Geçim olmazsa seçim olur!

Gebze'de düzenlenen 'Geçinemiyoruz mitinginde konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Güvencesizliğe alışın diyorlar, alışmayacağız. Geçim olmazsa seçim olur" dedi.

CHP, ekonomik krize karşı düzenlediği mitinglerine devam ediyor. Bu kez, yoğun işçi nüfusuna sahip Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 'Geçinemiyoruz' mitingi düzenledi.

Mitingde konuşan CHP Genel başkanı Özgür Özel "Sokaklar, meydanlar bizimdir. Güvencesizliğe alışın diyorlar, alışmayacağız. Geçim olmazsa seçim olur" diye konuştu.

Özel'in konuşmasının satır başları şöyle:

"Sesinizi yükselttiniz, hoş geldiniz. Yoksulluğa alışmayı kabul etmeyenler burada. Burada kim varsa tek bir dertleri var: Geçinememek. Hakkımızı almadan durmayacağız. Enflasyon eziyor, zam gelmiyor. Yazıklar olsun böyle düzene. Bu düzen büyük bir yoksulluk, büyük bir açlık getirmiştir. Sokaklar, meydanlar bizimdir. Güvencesizliğe alışın diyorlar, alışmayacağız. Refah payını almak emekçinin hakkıdır. Yok öyle işine gelince sabır, işine gelince direnç istemek. Söz veriyorum, emekli maaşı 1 asgari ücret olana kadar durmayacağız. Kademeyi de, stajı da konuşacağız... Hep beraber başaracağız. Herkesin derdini dile getirmeden buradan ayrılmayacağız. Türkiye işçi sınıfı hakkını size bırakmayacak. Çiftçilerin de yanındayız. Doyurmak için önce doymak gerek.

"Adaletli bir vergi sistemi istiyoruz. Maaşlar hesaplama yüzünden ay ortasında erimeye başlıyor. "

GRİ LİSTE TEPKİSİ: YAZIKLAR OLSUN

"Gri listeden çıktığımızı ilan ettiler. Sanki gri liste Ecevit'ten, Özal'dan, Demirel'den kalmış gibi anlatıyorlar. Bugün güç bela gri listeden çıkılınca bunu başarı gibi anlatıyorlar. Gri liste dediğin Burkina Faso'dur, Suriye'dir... Kara para cennetinin olduğu ülkelerdir. Bunu başarı diye anlatanlara yazıklar olsun."

'GEÇİM YOKSA SEÇİM VAR'

"Buradan sesleniyoruz. Geçim olmazsa seçim olur. Ey iktidar sesimizi duyun; geçim olmazsa seçim olur. Geçim yoksa, seçim var" (Artı Gerçek)