GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Ocak 2024 Perşembe 09:30

CHP Lideri Özel'den İzmir adayı açıklaması: En zor tayin amiral gemisine yapılır!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'de büyükşehir belediye başkanı ile ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesi ile ilgili bizzat çalıştığını söyledi. Özel açıklamasında "İzmir'e özel gayret gösteriyorum. Özel çalışıyorum çünkü. Amiral gemisidir, sancak taşıyor. Deniz kuvvetlerinde en zor tayin amiral gemisine yapılan tayindir" dedi. Özel, Tunç Soyer'in adaylığı için ise "aday gösterilmemiş olması aday gösterilmeyecek anlamına gelmiyor, gösterilecek anlamına da gelmiyor" açıklamasını yaptı.

CHP lideri Özgür Özel, Kısa Dalga Yayın Yönetmeni Kemal Göktaş ve Yazı İşleri Müdürü Çağrı Sarı’ya İzmir'de büyükşehir belediyesi ile ilçe belediyeleri adaylarının belirlenmesinde bizzat çalıştığını belirttti.

"Ekrem İmamoğlu'nun adayları belirlemekteki etkisi nedir?" sorusuna da yanıt veren Özel, "Ekrem Bey İstanbul’a yoğun çalışıyor. Ekrem Bey’in içinde İzmir geçen bir cümle kurduğunu duymadım. O İstanbul’a konsantre olmuş durumda. Mansur Bey Ankara'ya yoğun çalışıyor" dedi.

İZMİR'E YOĞUN ÇALIŞIYORUM
İzmir'e amiral gemisi benzetmesi yapan Genel Başkan Özel, "Ben İzmir’e yoğun çalışıyorum. İzmir benim memleketim. 10 yaşından 24 yaşına kadar orada büyüdüm. MYK üyeleri, il başkanımız oturup konuşuyoruz. İzmir'e özel gayret gösteriyorum. Özel çalışıyorum çünkü. Amiral gemisidir, sancak taşıyor. Deniz kuvvetlerinde en zor tayin amiral gemisine yapılan tayindir" ifadelerini kullandı.

SOYER ADAY GÖSTERİLMEYECEK ANLAMINA GELMİYOR, GÖSTERİLECEK ANLAMINA DA GELMİYOR
Tunç Soyer'in adının adaylar arasında olup olmadığı sorusuna yanıt veren Özel şunları söyledi: Var var, yani şu ana kadar aday gösterilmemiş olması aday gösterilmeyecek anlamına gelmiyor, gösterilecek anlamına da gelmiyor. Anketler yeni yapıldı. 46 milletvekili raporlarını yazıyorlar. İzmir dosyasını yeni açıyoruz.