GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Şubat 2024 Perşembe 16:22

CHP lideri Özel, adaylar için noktayı koydu: Artık değişim olmaz!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Karaburun adayı olarak ilan edilen Nurşen Balcı’nın yerine mevcut belediye başkanı İlkay Girgirn Erdoğan ile yola devam edilmesi ile ilgili olarak “Bu değişimler yaptığımız saha çalışmaları anket sonuçları yaptık. CHP adaylarını tanıttı. Bundan sonraki değişim AKP’li başkanlarla yapılacak olan devir teslim ile ilgili değişimdir” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN/Diren ÇELİK- EGEDESONSÖZ- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’de partisinin aday tanıtım toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

BU DEĞİŞİMLERİ YAPTIĞIMIZ SAHA ÇALIŞMALARI ANKET SONUÇLARI YAPTIK
Özel, Karaburun adayı olarak ilan edilen Nurşen Balcı’nın yerine mevcut belediye başkanı İlkay Girgirn Erdoğan ile yola devam edilmesi ile ilgili olarak gelen soruya “Bu değişimleri yaptığımız saha çalışmaları anket sonuçları yaptık. Çiğli’de yaşananlar sonrası Uygar Yıldırım ile dün görüştüm. Parti için çalışacağını açıkladı, duyurdu. Karaburun adayımızla görüştüm. Kendisine teklif sundum. B unu değerlendireceğini söyledi. Partilerde böyle değişimler olur. CHP’de bir değişim olacaksa ortalama yaşı 45’e indermekle olur. Böyle bir devrim İzmir’e yakışır. İzmir’de bugün kadar 6 kadın belediye başkanı görev yaptı. Önümüzdeki dönemde 9 kadın belediye başkanı daha olacak” dedi.

ARTIK DEĞİŞİMİZ OLMAZ!
YSK’ya listelerin verileceği gün olan 20 Şubat’a kadar yeni bir aday değişimi olup olmayacağı yönünde gelen soruya ise Özel, “CHP adaylarını tanıttı. Bundan sonraki değişim AKP’li başkanlarla yapılacak olan devir teslim ile ilgili değişimdir” dedi.

MEVCUT BAŞKANLARA GÖREV VERECEĞİZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile aday gösterilmeyen ilçe belediye başkanları ile ilgili olarak küskünlük oluşup oluşmadığı konusunda gelen soru ile ilgili açıklama yapan Özel, “Tunç Başkanımızı seviyoruz. Kendisini partide daha farklı görevlerde değerlendirmek istiyoruz. İzmir’de CHP belediyeciliği büyük işler yapılmıştır. İzmir seçmeni İzmir’de daha yüksek beklentilere sahip. Ülkenin başka formasyonlarında belediye başkanlarımızda bir gençleşme yaptık. Araştırmalarda İzmir’e kadın eli değmesine yönelik talep vardı. 30 ilçeden 9’u kadın adayı… Bu bir kadın devrimidir. 12 tane de 40 yaş altı isim listelerde. Türkiye’nin geleceğini yönetecek çok sayıda ismi listemize koyduk. Aday gösterilmeyen başkanlarımız başka görevler yapacaklar.  Mevcut başkanlar ile herkesle görüştük. Tunç Beyle 3 kez görüştük, bundan sonrasında da görüşeceğiz. Bazı arkadaşlarımıza görev verdik, kabul edenler var, düşünmek isteyenler var. Bir yere aday olursunuz. 40 aday var ve bir kişi seçiyoruz. Adayları ankete sokuyoruz. Raporlara, anketlere bakıp 40 kişiden bir kişiyi seçiyoruz. Aday gösterilmeyenler küserse, çalışmazsa burası parti olmaz. Şu an gazeteler istifa eden 3 kişiyi gündem yapıyor. Particilik aday olmayınca küsmek, başka yere gitmek, İzmir’in iliğini kemiğini sömürecek partilerle iş yapmak değildir. Ben esas olarak istifa edip de adından söz ettiren 4 kişiden değil canla başla partisi için kahramanları tebrik ediyorum. Esas haber olması gerekenler onlar” dedi.