GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Eylül 2022 Cumartesi 16:05

CHP Lideri’nden Foça’da kritik ziyaret… Hükümete ‘helalleşme’ çağrısı!

Cezevinde kumpastan ölen albay Kudisi Okkır’ın eşi ile bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, hükümete ‘helalleşme’ çağrısında bulundu

EGEDESONSÖZ - Kurtuluş yıl dönümü etkinlikleri için dün İzmir'e gelen ve bugün iş dünyası ile buluşan CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu ardından Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra kanser hastalığı nedeniyle tahliye edilen ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Kuddusi Okkır'ın İzmir'de yaşayan eşi Sabriye Okkır'ı ziyaret etti.

Ziyaret sonrası Okkır ile birlikte gazetecilere açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Kuddusi Okkır'ın ölümünün cinayet olduğunu ve bu cinayetin aydınlatılması gerektiğini savundu.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, devletin Okkır ile helalleşmesi gerektiğini belirtirken,  “Kuddisi Okkır'ın ölümü aslında bir cinayettir. Bunu hepimiz biliyoruz. Büyük bir acıdır. Acı sadece aileye ait bir acı değildir. Adalet isteyen, hukuk isteyenler de acıyı bir şekilde çekmişlerdir. Devletin aslında özür dilemesi, oturup konuşturması lazım. Acıları çektirmemesi lazım, özür dilmesi lazım. Oturması konuşturması lazım. Bu kadar büyük acıları çektirmemesi lazım. Siz bir topluma bir aileye bu kadar acı çektiriyorsanız adalet ile yönetmiyorsunuz demektir. Kendisinden randevu istediğimde gelsin ancak sitemlerim olsun demişti ben yine geleceğim ve sitemleri dinleyeceğim dedim. Çünkü onun  acısı hepimizin acısıdır. Çünkü onun yaşadığı acıları bu toplumdan hiçbir ailenin yaşamasını istemem. Devletin adaletli olması lazım. Kendisine söz de verdim, kesinlikle devletin Sabriye hanım ile oturup helalleşmesi lazım. Bir şekli ile yaşanan dramların başka ailelere yaşatılmaması lazım. Her acının bir ders olması lazım ve bu dersi alması gerekenlerin başında da bu ülkeyi yönetenler gelir. Bunu kendisine de aktardım. Oturup konuştuk, bizi ağırladı, lütfetti, kahve ısmarladı, kendisine teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.