GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Nisan 2021 Salı 14:07

CHP Lideri'nden Erdoğan'a 'Aslı Özkısırlar' tepkisi: Sorumlusu sensin!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık olağan toplantısında konuşundu. Geçtiğimiz günlerde İzmir'de hayatlını kaybeden Aslı Özkısırlar'ın 'hastanede yatak bulunamadı' iddiaları ile ilgili açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "21'nci yüzyıl Türkiyesi’nde bu genç kızımıza yatak bulamadık ve hayatını kaybetti. Kim sorumlusu? Gene diyecek Bay Kemal sorumlusu… Bunun sorumlusu sensin sen, sen yönetiyorsun memleketi" ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ - İzmir’de takı satarak hayatını sürdüren ve akciğer rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören Aslı Özkısırlar, hayata gözlerini yumdu. Özkısırlar Ailesi, merhumenin 25 gündür hastanelerde yatak bulamadığını ancak Aslı'nın vefatından iki gün önce yer bulabildiklerini açıklamıştı.

Özkısırlar ailesinin açıklamasından sonra 'ihmal' iddiaları ortaya atılırken muhalefetin iddialarına Cumhur İttifakı'ndan yalanlama gelmişti.

Yaşanan olaya kaydettiği bir video ile sosyal medyadan tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu kez de Parti Grup Toplantısı'nda konuştu.

Aslı Özkısırlar'ın ölümünden iktidarın sorumlu olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Yatarak tedavi olması lazım ancak bir türlü tedavi olamıyor. Sonunda da 'Nerdeyse 10 günden fazladır hastaneye yatış için bekliyorum. Yatak yok. Ama siz yapın kongrenizi. Benim çektiğim ağrının eziyetin ne önemi var sonuçta. Sürünerek ölürsünüz umarım' diye paylaşım yapıyor. 21'nci yüzyıl Türkiyesi'nde bu genç kızımıza yatak bulamadık ve hayatını kaybetti. Kim sorumlusu? Gene diyecek Bay Kemal sorumlusu… Bunun sorumlusu sensin sen, sen yönetiyorsun memleketi. Sırtı kalın olanlara, dayısı olanlara ambulans uçak hazır, yatakları hazır… Peki garibanlara? Dayısı olmayanlar, fakir fukaralara? Kim onların dertlerini dile getirecek? Ben getireceğim, biz savunacağız. Dostlarımız ile birlikte. Diyorlar ya dostlarınız kim diye. Bu ülkenin esnafı, milleti, halkı, bakkalıdır bizim dostumuz."