GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Ekim 2017 Salı 15:12

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na İzmir daveti: Gruptaki krizi mi iletti?

Konak Belediye Başkanı Pekdaş, Ankara’da Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile görüştü. Pekdaş, ilçede faaliyete geçecek bazı tesislerin açılışı için Kılıçdaroğlu’nu İzmir’e davet etti. Ayrıca Pekdaş’ın geçtiğimiz günlerde belediye meclis oturumu öncesinde yaşanan grup krizini de ilettiği iddia edildi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Ankara’ya giderek Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüştü.

Başkan Pekdaş ayrıca partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gerçekleşen grup toplantısını da takip etti.

GENEL BAŞKAN’A DAVET VAR!

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’yla özel görüşme yapan Başkan Pekdaş, ilçede yürütülen projeler hakkında bilgi verdi. Pekdaş’ın Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu, temeli atılacak Gültepe Spor Kompleksi ve faaliyete geçecek başka tesisler için gerçekleşecek açılış törenlerine davet ettiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun ise, ‘Çok memnun oldum. Gelmeyi çok isterim’ dediği öne sürüldü. Kılıçdaroğlu’nun ilerleyen günlerde netleşecek programa göre kesin bir cevap vereceği belirtildi. Ekim ayı sonuna kadar Kılıçdaroğlu’nun ajandasında İzmir programının olup olmadığı netleşecek.

GRUPTAKİ KRİZİ Mİ İLETTİ?

Ayrıca Başkan Pekdaş’ın geçtiğimiz günlerde yeterli çoğunluk sağlanamadığı için belediye meclisini toplayamaması konusunu da Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na ilettiği iddia edildi. Meclis üyeleri arasında kamuoyunda ‘Yalı Grubu’ olarak bilinen partililerden 12 kişinin meclise girmemesi sonrasında yeterli çoğunluk sağlanamamıştı.